De magische academie van toverkunsten

op 16 april 2019 door

Zaterdag 6 april was het dan zover. De allereerste editie van De magische academie van toverkunsten in de Geertruidskerk in Geertruidenberg. Cindy en haar zoon gingen naar deze dag. Hieronder het verslag van hun beleving.

Zoonlief Tim is een mega Harry Potter fan en was de week er voor 13 geworden. Hij was dolblij met de VIP-tickets die ik voor ons had geregeld. Het zou een echte moeder en zoon dag worden. Er was nog wel even een dingetje… voor de brunch was er een dress code in afdelingsstijl. Voor Tim geen probleem, maar ik heb snel een t-shirt van hem ingepikt. De dag begon vroeg. De wekker ging om 06:15 en om 07:20 zaten we in de auto op weg naar de andere kant van het land. Het werd nog even spannend of we op tijd zouden komen omdat de A28 afgesloten bleek. Maar zonder verdere problemen bereikten we Geertruidenberg. Bij aankomst moesten we zelfs nog even wachten.

4760035692af5f00597304c9a37851cd.jpg Tijdens het wachten genoten we van het uitzicht op de kerk, want wat is het een prachtig gebouw. Om 10.00 precies begonnen de klokken te luiden. We stonden daar met kippenvel op onze armen, niet van de kou, maar doordat de klokken Hedwig’s Theme speelden. Heel bijzonder. Daarna mochten we door de poort naar binnen en kregen we ons VIP bandje om. We liepen langs de stand met uilen en langs de Ford Anglia, de auto van de Weasley's. Bij binnenkomst kregen we een buisje toverdrank (mierzoet en toch erg lekker) en een tasje met een supermooi lepeltje met het logo van deze magische dag en nog wat spulletjes, waaronder vouchers. De locatie was echt een magische vondst. De buitenkant vonden we prachtig, maar de binnenkant van de kerk was echt betoverend. Zo ontzettend mooi en rijk versierd. Er viel zo veel te zien en te bewonderen.

We werden hartelijk onthaald door professor Minerva McGonagall. Na de stands met mooie spulletjes te hebben bewonderd en onze tassen te hebben gevuld met merchandise (uiteraard betaald) was het tijd om op de kerkbanken plaats te nemen voor het welkomstwoord van professor Albus Dumbledore. Niet lang daarna mochten we aan de prachtige tafel van het huis Vuurvogel gaan zitten, waar we een heerlijke brunch konden nuttigen. Niet alleen de Vuurvogel was vertegenwoordigd, maar ook de Adder, de Bij en de Raaf. De professoren zaten samen met Hagrid aan een tafel aan het hoofd van de tafels van de afdelingen. Naast dat we heerlijk hebben gegeten, was het echt enorm gezellig met alle andere VIP bezoekers  ( eh…medestudenten) Toen bijna iedereen klaar was met eten, kregen we de opdracht om onze ogen dicht te doen en te gaan genieten. Genieten was het zeker toen het orgel stukjes van diverse Harry Potter themes speelde. Het maakte dat je het gevoel had er echt helemaal in te zitten en het was prachtig om naar te luisteren. Het was dan ook muisstil in de de kerk op de muziek na.

730086344bbc568001f74071cb5b564d.jpg

Na de lunch druppelden de andere bezoekers binnen en konden we ons diploma bij Albus Dumbledore en Hagrid ophalen. Op het diploma staat dat we lid zijn van de orde van de Vuurvogel. Geweldig!

Toen was het bijna tijd voor de lessen. Eerst hebben we kennis gemaakt met de body double van Harry, namelijk Paul Warren. Wat is dat een aardige man. Over de dag heen heeft hij meerdere keren met Tim gepraat en aan het einde van de dag wist hij zelfs zijn naam nog. De eerste les die we volgden was het maken van een toverstaf. Tsja, wat moet je zonder, dus niet geheel onbelangrijk. Eerst uitzoeken van welke houtsoort en daarna vullen met magische ingrediënten. Die van mij was een staf van de Linde, gevuld met drakenbloed en elfenvleugels en die van Tim een staf van de Vlier gevuld met drakenbloed en eenhoornmanen. Vervolgens was het tijd voor de wizards toets die we beide zonder fouten hebben gemaakt ( waar zo’n toverstaf toch niet goed voor is ;-) )

We hebbe06ddfd947e4c5fc310eb128be97b160b.jpgn ook nog 2 lessen van professor Albus Dumbledore gevolgd. Over Magie door de tijd en Magische wezens. Het waren mooie en zeer leerzame lezingen. Magie door de tijd heeft ons geleerd dat magie overal om je heen is en dat liefde de belangrijkste magie is. De les Magische wezens heeft ons veel geleerd over bepaalde dieren zoals de uil, de slang en de zweepspin. Men kwam ook langs met de dieren om ze goed te kunnen bekijken.Verder was er nog de les uilenballen waarbij een uilenbal kon worden opengemaakt om te kijken wat er in zit, maar die les wilde Tim liever overslaan. En er was nog een Q&A met de drie acteurs die aanwezig waren. Tussendoor kon je op de foto met de professoren en Hagrid.

951ccb360e70b52238a8a89c83382c5d.jpg

De dag werd op een zeer passende manier afgesloten door professor Albus Dumbledore met een mooie toespraak en het uitdelen van een klein hartje.

We hebben echt genoten en zijn met een blij gevoel, vol verhalen en en vleugje magie weer op weg naar huis gegaan. Het was echt een betoverende en magische dag.

Ben jij toevallig ook geweest en heb je ook zo genoten of was het anders dan je had verwacht?

         d08d710b0841faa88a0d964d17c64d16.jpgReacties op: De magische academie van toverkunsten

Meer informatie