De nieuwe Science Fiction- en Fantasyboeken van... maart

op 01 maart 2017 door

Maart is alweer begonnen, tijd om vooruit te kijken naar de nieuwe uitgaven...
Welke pareltjes verschijnen er deze maand?


Op 14-3 verschijnt het vierde deel Koningin van de schaduw in de reeks De glazen troon van Sarah J. Maas.
Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena’s epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Op 17-3 verschijnt De verbanning, het derde deel van de serie De afgrond van Rolf Osterberg.
Terwijl het voor Leila steeds moeilijker wordt om vanuit het zuiden Elfenkoningin Dania te bereiken, trekken de legers van Shirah, de Godin van het Kwaad, op naar Erdal. Shirah krijgt steeds meer grip op Dania's broer Valiant, die ervan overtuigd is dat juist zij de lang verwachte Hogepriesteres is.

Op 20-3 verschijnt Gouden Zoon van Pierce Brown. Dit is het tweede deel van de Mars-trilogie en het vervolg op Rood, de meedogenloos spannende sensatie die doet denken aan De Hongerspelen van Suzanne Collins en Enders Game van Orson Scott Card. 

Op 27-3 verschijnt van Brian Staveley,  De Erfenis van de Keizer. Dit is het derde en laatste deel van de trilogie van auteur Brian Staveley die begon met Het Bloed van de Keizer en Het Vuur van de Keizer.

Op 31-3 verschijnen:
Vlammenzee van Peter Schaap, het spannende vervolg op Het Land van Middernacht, het slot van de tweedelige Droomdanserserie.
De problemen voor de Archipel, het noordelijke eilandenrijk in het poolijs stapelen zich op. Ook al is de zon teruggekomen, tot grote opluchting van de bewoners, stelt dit de machthebbers allerminst gerust. Immers, hebben zij niet zelf de hand gehad in de verdwijning? Nu de hoeder van de Droom niet langer zwijgt, liggen de grenzen wijd open voor de dreiging vanaf het vasteland.

Bloedengel van Rosalynd Randolph
Op het eerste gezicht hebben een moeder-overste, een gevallen Engel, een half-Incubus en een gewone vrouw niets met elkaar gemeen. Toch raken hun levens met elkaar verstrengeld. Dat zet hen op een pad dat alleen kan leiden tot de ondergang van minstens een van hen. In deze duistere urban fantasy neemt Roselynd Randolph je mee op een zoektocht naar het antwoord op deze vraag: als goed en kwaad in ieder van ons leven heerst, zijn we dan sterk genoeg om de juiste beslissing te nemen?

De poorten naar Valemya, boek 3: De vijand van Ingrid Hageman
Nu de vloek is verbroken en de demonische heksenmeester is verslagen, is het gevaar nog altijd niet geweken. De zwarte magie is meer levend dan ooit en zint op wraak en nog meer macht. Maar van wie of wat heeft deze magie bezit genomen?

2D van Oliver Sted
Goed, zijn ras heeft een methode ontwikkeld waarmee ze de grond nu ook boven de oppervlakte naar hun hand kunnen zetten, maar Kay voelt zich alles behalve enthousiast. Het komt door wat Dora hem onlangs vertelde. Het heeft hem meer van zijn stuk gebracht dan hij wil toegeven. Heeft hij weer, een vriendin die ontdekt dat ze een weerwolf is. Hij wist niet eens dat meisjes dit ook konden zijn. Vind je het gek dat hij zijn hoofd niet bij het bergbouwproject kan houden.


Naast nieuwe uitgaves, verschijnen er deze maand ook een aantal herdrukken:

Op 01-03 Anthony RyanVaelin el Sorna, het eerste deel van de reeks In de Schaduw van de Raaf.
Hoewel hij nog geen dertig was, hadden zijn krijgsverrichtingen hem vele bijnamen opgeleverd. Voor de Waanzinnige Koning was hij het Zwaard van het Rijk, voor de mannen die hem volgden in de strijd was hij de Jonge Havik. Bij zijn Cumbraelijnse vijanden stond hij bekend als het Zwarte Lemmet en, maar daar kwam ik pas veel later achter, voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf.'

Op 14-03 Sarah J. Maas Tegelijk met het vierde deel Koningin van de schaduw verschijnen ook de drie voorgaande delen van De glazen troon in herdruk.

Op 15-03 Mark Salisbury met Een koffer vol fabeldieren
Ontdek de magie van de film Fantastic beasts and where to find them. Een prachtig vormgegeven boek over hoe de film tot stand is gekomen

Op 21-3 Michael Scott met De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2
Een omnibus met de boeken De necromancer, De warlock en De zieneres samen in een band.

27-03 In aanloop naar het nieuwe deel van de serie Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard van Tad Williams dat komende zomer verschijnt worden na De drakentroon en De steen des afscheids de twee delen van de De groene engeltoren - De belegering en Het ontzet - opnieuw uitgegeven.
 
30-3 J.R.R. Tolkien The Lord of the Rings 3 - De terugkeer van de koning. Deel 3 van de In de ban van de ring-trilogie.Reacties op: De nieuwe Science Fiction- en Fantasyboeken van... maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Rolf Österberg

Rolf Österberg

Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlands...

Brian Staveley

Brian Staveley

Brian is docent geweest op het gebied van literatuur, religie, geschiedenis en f...

Peter Schaap

Peter Schaap

Peter Schaap werd in 1946 in Groningen geboren. Al op jonge leeftijd schreef en ...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rech...