De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#1

op 08 juli 2017 door

Het is zomer en voor velen dé tijd om alle koffers te pakken en op vakantie te gaan. Zo ook voor de Club van Scifi/Fantasy. De komende weken zullen we elke week de koffers van clubleden uitpakken, om te ontdekken wat we dit jaar lezen tijdens de vakantie. Kim en Vanessa zijn als eerste aan de beurt.

Kim

Al jaren gaan enkele boeken uit dezelfde serie mee op vakantie. In de zomer heb ik immers tijd voor dikke boeken uit een vijftiendelige fantasyserie (veertien delen plus proloog). Ik heb het natuurlijk over Het Rad des Tijds, de epische fantasyserie van Robert Jordan waar ik – weliswaar met pauzes, want er zijn ook jaren dat ik geen enkel boek hiervan gelezen heb – al makkelijk zes of zeven jaar in bezig ben. Dat is natuurlijk veel te lang, dus nu moet hij echt maar eens uit. Vorige zomer ben ik blijven steken bij deel 11, Mes der dromen. Met nog drieënhalf boek te gaan heb ik de serie nu toch écht bijna uit en alleen dat is al reden genoeg om die laatste boeken die ik nog te gaan heb in mijn koffer te stoppen. Daarnaast wil ik graag nog een op zichzelf staand boek meenemen. Ik twijfel nog tussen Ontworteld van Naomi Novik, Het recht van de Radch van Ann Leckie en Het nachtcircus van Erin Morgenstern – als ik die tenminste niet voor die tijd al uit heb. Overigens gaan er altijd meer boeken in de koffer mee terug naar huis dan ik oorspronkelijk meegenomen had, want de vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de boekwinkel en de boekenmarkt van de plaatselijke bibliotheek.

Vanessa

Heel wat jaren gingen de boeken van WJ Maryson standaard in mijn koffer aangevuld met wat boeken van de bieb. Naast de grote uitgave van de Meester Magiër-reeks heb ik ook pocketedities en die passen net wat beter in de koffer. Een voordeel van vakantie was voor mij om dan in korte tijd de zes delen achter elkaar te lezen en lekker te puzzelen om de verborgen aanwijzingen in de Magiër-boeken te vinden. Na zijn overlijden heb ik dit een aantal zomers overgeslagen. Toen nam ik mijn ipad vol boeken mee. Ik nam vaak een voor mij nog onbekende boekenreeks. Ik las onder andere Tess Gerritsen, Kathy Reichs, Karin Slaughter en de reeks Complot 365 van Gabrielle Lord. Heerlijk om zo meerdere delen van een reeks achter elkaar te lezen. Dit jaar is mijn ipad aangevuld met de Kobo/bol app. Ik ben heel benieuwd welke reeks ik nu ga ontdekken.Reacties op: De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Robert Jordan

Robert Jordan

Robert Jordan is het pseudoniem van James Oliver Rigney (1948-2007). Hij was een...

W.J. Maryson

W.J. Maryson

W.J. Maryson, pseudoniem van Wim Stolk (De Lier, 21 december 1950 – Kats, ...