De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#3

op 22 juli 2017 door

Sommigen mogen er al van genieten, anderen kijken er nog naar uit, de zomervakantie. Na een jaar hard buffelen mag je dan eindelijk gaan relaxen en ontspannen. En wat ga je dan doen? Juist, lezen! Want niets is zo relaxed als te genieten van een heerlijk boek in het zonnetje, in de hangmat, op de ligstoel, op het strand, in de tuin, kies maar uit. De 10 leden van de SFF-Club laten je weten wat zij gaan lezen in de vakantie. Vandaag zijn Marjolein en Toon aan de beurt.

Marjolein

Dit jaar is er niet echt vakantie voor mij in verband met mijn scriptie. Ik ben wel een weekend naar Wenen geweest. Ik had twee boeken mee. De eerste is Charming van Elliott James. Ik heb veel ongelezen boeken, maar ben bezig met iets over sprookjes vandaar deze spannende Urban Fantasy. De link met sprookjes is dat de schrijfster heeft bedacht dat er geen één prins Charming is, maar een hele familielijn. Zij zorgen dat de mensheid niet te weten komt dat er supernatuurlijke wezens zijn.
Daarnaast had ik De verrader van de troon van Alwyn Hamilton bij me. Het vervolg op Rebel in de woestijn, ik vond dit zo'n goed boek dat ik het vervolg heb gereserveerd. Het is een boek vol actie en magie.
Een ander boek dat ik gereserveerd heb en dat hopelijk dinsdag binnenkomt is Witte kaarten van Anne Bishop sinds de leesclub van Rode Letters ben ik verslaafd aan deze serie. Het bijzondere is dat elk boek redelijk dik is, maar dat het maar een paar dagen beschrijft. Hierdoor zijn de ontwikkelingen in het verhaal snel, maar gelijk tergend langzaam.
Voor de rest lees ik deze zomer in elk geval Strijder van Julie Kagawa voor de leesclub. Wederom een vervolgdeel uit een serie. Op dit moment is de leesclub bezig hier op Hebban als jullie nieuwsgierig zijn.
En Dorothy must die van Danielle Paige een interessant soort van vervolg op The wizard of Oz waarin een ander meisje uit Kansas in Oz terecht komt en daar blijkt dat Dorothy een egoïst is geworden die Oz verpest.
Ook doe ik mee aan de blind date leesclub dus ik ben benieuwd welk boek ik daarvoor binnenkrijg.
Daarnaast zal ik natuurlijk nog van mijn te lees stapel een aantal boeken lezen. Deze is enorm dus het is moeilijk kiezen.

Toon

Een jaar geleden bestond mijn vakantie uit nagelbijtend wachten op de komst van een baby. Nu de spruit kan kruipen zal mijn vakantie er vooral uit bestaan een oogje in het zeil te houden terwijl ze de wereld verkent en werkelijk alles in haar mond stopt. Na wat ruige reizen gaan we het dit jaar rustig aan doen in een huisje in Zweden. Dat betekent ook dat er meer tijd is om te lezen, als het bolletje pretvet in dromenland is natuurlijk.

3e802a680b1a87632e6c4c9b0d89af85.jpgAls ik op reis ben lees ik graag boeken die zich afspelen in het land waar ik ben, of geschreven zijn door een auteur uit dat land. Zo las ik bijvoorbeeld De Zwarte met het Witte Hart van Arthur Japin in Ghana en Into the Heart of Borneo van Redmond O’Hanlon toen ik door Kalimantan reisde. Er was één voorwaarde en dat was dat de boeken in mijn backpack zouden passen. Naar Zweden neem ik Nacht mee, het vierde deel uit de Mijn Strijd serie van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Hij woont tegenwoordig in Zweden en veel van zijn verhalen spelen zich er af. Een ander boek dat een plekje in mijn koffer verdient is Koken met Vuur van de Zweedse topkok Niklas Ekstedt. Ik kook graag met de hitte, rook en kooltjes van een houtvuur en kan niet wachten tot ik sommige ongrijpbare ingrediënten uit Koken met Vuur eindelijk kan kopen.

bea4e9e852e09cfe43c5a792ca09a502.jpgTijdens de lange wandelingen belandt Veldgids Vogels van Europa naast de verrekijker in mijn rugzak. Om mijn grote wetenschapshonger te stillen staat op mijn e-reader Ober, er zit Natuurkunde in mijn Soep klaar, van Helen Czerski. Een vakantie is niet compleet zonder strips op het menu, daarom neem ik Ravermoon, Het Verterende Vuur mee, geschreven door Sylvain Cordurie en getekend door Leo Pilipovic. Dit is het laatste deel uit de oogstrelende fantasytrilogie. Ik heb ook een nieuw scifiverhaal opgepikt waar ik erg nieuwsgierig naar ben, Descender door Jeff Lemire en Dustin Nguyen, puur gekozen op de kaft. Als er nog tijd over is (ik ga immers geen uren reizen om alleen maar te lezen) dan staan op mijn e-reader nog enkele korte verhalen klaar van George R.R. Martin. Als back-up heb ik ook Norse Mythology van Neil Gaiman en Rivieren van Martin Michael Driessen ingepakt.

Nu maar hopen dat het koddige dotje lekker veel slaapt. Oh, niet vergeten Rupsje Nooitgenoeg mee te nemen!

Lezen jullie dit momenteel op vakantie of blijven jullie lekker thuis dit jaar? Laat het ons weten.Reacties op: De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgard is een Noorse schrijver en vertaler. Voor zijn debuut Ute av ...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...