Flix Fever #2 Serie(uze) leestips

op 02 april 2017 door

Lang leve Netflix!

Als boekenliefhebber willen we toch net nog liever boeken binge-watchen. Laten er nu net heel veel scifi/fantasy/horror films en series op boeken gebaseerd zijn. In de serie Flix Fever zetten we op een rijtje wat je nu precies als boekenfanaat aan Netflix kan hebben.

De Hebban Club zocht deze keer naar zeven leuke series zonder bijbehorend boek en gaf er serieuze boekentips bij. Veel kijk- en leesplezier!

# 1 Brekende barbaren

ea0820d1edad20c73ca0947aafd4367e.jpg

Kijk je Breaking Bad... Lees je Conan de Barbaar.

Breaking Bad gaat over de scheikunde leraar Walter White met de diagnose longkanker en zijn oud-leerling Jesse. Samen gaan ze methylamfetamine maken om zo financiële zekerheid te geven voor de toekomst van Walters vrouw en kinderen. In de Conan de barbaar-verhalen van Robert E. Howard komt de Black Lotus voor, een zwarte lotusbloem met hallucinogene en magische eigenschappen. De plant ziet er uit als een soort papaver versie van een echte lotus en stamt uit de oerwouden van Khitai, een land in het oosten van het Thuriaans continent en vergelijkbaar met hedendaags China. Ben je klaar met lezen, kun je meteen weer terug naar de televisie voor de drie filmversies van Conan.

#2 Rode misfits

73e4e12997cd2b9c5e9809f9d0be41f4.jpg

Kijk je Misfits... Lees je Rode Letters.

Zes opstandige twintigers krijgen in de serie Misfits na een onweersbui superkrachten en dan begint het vuurwerk pas echt. In de Anderen boeken van Anne Bishop krijgt heldin Meg Corbyn de toekomst te zien elke keer als haar huid bloedt.  Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen - waar de menselijke wet niet geldt... Net als de Misfits hebben mensen speciale (paranormale) gaven en speelt het zich af in een urban wereld. Deel 1 van de serie heet Rode Letters.

#3 Trots dieet

eabedcd188257d3006904ad5007b6a90.jpg

Kijk je Santa Clarita Diet... Lees je Pride & Prejudice & Zombies.

Kijk je Santa Clarita Diet dan houd je van zombies, ook al vertelt de titel je dat absoluut niet. Een absurd komische serie over een getrouwd stel makelaars dat een dramatische verandering doormaakt en een leven van dood en verderf wacht (op een goede manier). Als je nog niet klaar bent met zombies, lees dan eens Pride & Prejudice & Zombies: een verrassende nieuwe versie van de beroemde roman van Jane Austen (herschreven door Seth Grahame-Smith). Er waart een mysterieuze ziekte rond in het stille Engelse dorp Meryton waardoor de doden weer tot leven komen. Elizabeth Bennet is van plan de zombies uit te schakelen, maar ze wordt al snel afgeleid door de komst van de afstandelijke en arrogante meneer Darcy...

#4 Cruel upon a time

f27925ab015173188beaf5558286e451.jpg

Kijk je Once upon a time... Lees je Cruel Beauty.

Een serie vol verpakte sprookjes. Emma Swan komt in het vervloekte stadje Storybrooke terecht, waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn weten ze niet. Hun enige hoop is Emma, de dochter van sneeuwwitje en de prins. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken. De boeken van Rosamund Hodge hebben dezelfde sprookjesachtige thema's. Deel 1: Cruel Beauty gaat over een moedige heldin die vecht voor het Goede. Voorlopig is dit verhaal vol glitters, magie & kastelen alleen in het Engels te lezen.

#5 Amerikaanse horror in het ochtendlicht

c45d4bc9f1d2b52e2164a1c7cc545dc5.jpg

Kijk je American Horror Story... Lees je In het kille ochtendlicht.

American Horror Story is een verontrustende, originele, psychoseksuele thrillerserie vol spanning en horrorscenario's. Elk seizoen is losjes gebaseerd op echte horror gebeurtenissen of mysteriën. Bloed, vampieren, moorden, geesten en andere paranormale zaken komen flink aan bod. Zo ook in dit boek van eigen bodem: In het kille ochtendlicht van Anthonie Holslag. Bibber mee met deze bundel psychologische horror. De verhalen gaan over een terugkerende mist die dood en verderf zaait; concentratiekampen in Duitsland van nog voor de oorlog; een apocalyptische wereld die gevangen is in een gil; de trauma van een soldaat die Irak niet kan vergeten en een vader die zijn zoon niet kan loslaten. Tip: Houd je nachtlampje maar aan vanavond!

#6 Het laatste front

1ecbae5018f53a2fd78d4856cb32c063.jpg

Kijk je Frontier... Lees je Het Laatste Rijk.

Frontier is een serie over het bikkelharde leven van pelsjagers aan de frontlinie van Canada eind 19e eeuw. Overleven in moeilijke omstandigheden speelt ook een rol in de Mistborn-reeks van Brandon SandersonHet Laatste Rijk vervangt hier de plek van het front. Het is een wereld die al meer dan 1000 jaar wordt geregeerd door de verdorven Opperheer. De zogenaamde Ertsmagiërs hebben bijzondere magische krachten: ze zijn in staat metalen te verteren en ontlenen hier afhankelijk van de soort metaallegering een bepaalde kracht aan. Alle andere inwoners van dit rijk zijn skaa, lijfeigenen en slaven die het harde werk verrichten. Een groepje bestaande uit Ertsmagiërs, misdadigers, rebellen en een zootje ongeregeld van dieven, smeedt daarom het plan de Opperheer van de troon te stoten.

#7 Overstekende apen

9792bcccfb603facd07f071460f3057e.jpg

Kijk je 12 Monkeys... Lees je De oversteek.

In het 2043 reist tijdreiziger James Cole naar het heden om een organisatie genaamd 'The Army of the Twelve Monkeys' ervan te weerhouden een dodelijk virus te verspreiden. In de toekomst zal dit virus ervoor zorgen dat 93,6% van de mensheid uitsterft. Cole wordt geholpen door viroloog Cassandra Railly en de aan psychische problemen lijdende Jennifer Goines. In De oversteek van Justin Cronin loopt een experiment met twaalf proefpersonen volledig uit de hand. Ze worden besmet met een dodelijk virus. De zesjarige Amy Harper Belafonte, verlaten door haar moeder, is de dertiende proefpersoon in dit geheime project van de Amerikaanse overheid. Amy weet met de hulp van een FBI agent te ontsnappen en samen verschuilen ze zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment. Dan honderd jaar later; een ommuurde kolonie van overlevenden probeert zich staande te houden tegen de aanvallen van de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt er uit het niets een jonge vrouw: ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden, onder wie een getraumatiseerde man die verliefd op haar wordt. Ze moeten de oversteek maken naar de plaats waar zij vandaan kwam om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken.

Kijk ook nog eens bij Flix fever #1 voor inspiratie van fantasyseries die gebaseerd zijn op boeken. Heb je geen Netflix? Niet getreurd, van sommige series zijn ook films beschikbaar.

Aan welk boek moet jij denken bij het zien van deze series?Reacties op: Flix Fever #2 Serie(uze) leestips

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen was een prominente Engelse romanschrijfster van wie het werk nu...

Anne Bishop

Anne Bishop

Anne Bishop is een Amerikaanse fantasy schrijfster, die bekend werd door de seri...

Anthonie Holslag

Anthonie Holslag

Anthonie Holslag is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op een zeer jonge leeft...

Gesponsorde boeken