Flixfever: Comic edition

op 01 juli 2017 door

In de Week van het Beeldverhaal kan een speciale versie van Flixfever natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je een lijstje met tv-series die zijn gebaseerd op beeldverhalen. De superheldenseries domineren, maar er zijn ook zeker andere series te vinden voor (jong)volwassenen. Pak je popcorn en afstandsbediening en probeer één van de volgende series uit:


1. iZombie

adfeb09e8c36a84b63fba765dc4a880a.jpgiZombie is een Amerikaanse tv-serie gemaakt voor The CW. Het is gebaseerd op de graphic novel serie van dezelfde naam, gemaakt door Chris Roberson en gepubliceerd door DC Comics. De serie draait om geneeskundestudente Olivia 'Liv' Moore die in een zombie verandert na bij een feestje te zijn geweest. Haar hele leven staat op zijn kop en om haar honger naar mensenvlees te stillen gaat ze werken bij een mortuarium waar ze de hersenen van overledenen kan opeten. Doet ze dit niet regelmatig dan verandert ze in een stereotypische slome, moordlustige zombie. Haar baas, Dr. Ravi Chakrabarti, komt hierachter en wordt haar vriend en vertrouweling. Elke keer wanneer Liv iemands hersenen opeet krijgt ze tijdelijk zijn of haar herinneringen en persoonlijkheidtrekjes door. Bij moordslachtoffers kan ze dus aanwijzingen zien over wie hen heeft vermoord. Dankzij deze gave kan ze politieagent Clive Babineaux helpen om misdaden op te lossen vermomd als helderziende. Ondertussen werkt Ravi aan een geneesmiddel voor Liv in de hoop dat ze ooit weer haar normale leven kan oppakken.

Houd je van een originele draai aan het zombiegenre en van misdaadseries? Dan is deze tv-serie iets voor jou.

2. Jessica Jones

00729d745afa59034a4a12bc346fbb26.pngJessica Jones is een Amerikaanse televisieserie. Het is gebaseerd op de gelijknamige superheldin van Marvel Comics en de stripreeks Alias geschreven door Brian Michael Bendis. Het eerste seizoen is al een tijdje beschikbaar, maar wanneer het tweede seizoen komt is nog niet bekend. In de serie was Jessica Jones een voormalige superheldin die nu haar eigen privédetectivebureau heeft opgericht in New York City: Alias. Ze heeft superkracht waarmee ze zich goed staande kan houden in gevechten. In haar zaken komt ze vaak mensen tegen die ook bovennatuurlijke gaves hebben. Eén daarvan is een slechterik die ze kende toen ze nog een superheldin was; Killgrave. Hij heeft de macht om iedereen te laten doen wat hij wil zonder dat ze tegen kunnen stribbelen. Jessica is lang in zijn macht geweest en is zowel seksueel als mentaal door hem misbruikt. De serie schuwt dus niet voor heftige thema's als PTSS, verkrachting en geweld. 

Houd je van duistere, noir-achtige series met een vleugje superhelden erin? Dan is Jessica Jones wat voor jou.

3. Arrow

1af0cad2b3fb011df6f4d78822fbd151.jpgArrow is een Amerikaanse serie gebaseerd op de DC Comics superheld Green Arrow. Na een schipbreuk waarbij zijn vader omkomt, wordt miljardair Oliver Queen vijf jaar lang vermist en dood gewaand, voordat hij wordt teruggevonden op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan. In zijn thuisstad Starling City wordt hij verwelkomd door zijn familie en beste vriend. Al snel merken ze echter dat Oliver is veranderd door zijn beproevingen op het eiland. Terwijl Oliver de waarheid over de man die hij is geworden geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn jonge jaren goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance. Heimelijk creëert hij de persona van 'The Arrow', om het onrecht dat zijn familie is aangedaan te wreken en zijn geliefde stad Starling City weer in haar oude glorie te herstellen. Overdag speelt Oliver de rol van de rijke, zorgeloze playboy en 's nachts neemt hij zijn geheime identiteit aan en bestrijdt hij het gespuis dat dan naar buiten komt. 

Houd je van series waarin wraak wordt genomen en van superhelden? Dan is deze serie wat voor jou.

4. Doctor Who

164d05a926f8a2f52dfe86967f27ec51.jpgDoctor Who is de langstlopende sci-fi serie die er is. Wat veel mensen niet weten is dat er al sinds de conceptie van de serie in de jaren 60 een stripverhaal bestaat over de geliefde Doctor. De serie is dus niet zozeer afgeleid van een beeldverhaal, maar strips en graphic novels spelen dus wel al een belangrijke rol sinds de serie begon. In het begin waren er dunne magazines met daarin korte stripverhalen, maar later toen de tv-serie weer werd opgepakt met de Ninth Doctor kwamen er ook graphic novels. Een populaire reeks is die met de Eleventh Doctor. In elke volume is er weer een nieuw avontuur op een nieuwe planeet of andere dimensie en barst van de fantasy en science-fiction. De tv-serie is razend populair en heeft een grote en trouwe fanbase van zogeheten Whovians. Een leuk weetje: de gimmick van Doctor Who is dat er om de paar jaar een nieuwe acteur komt die de hoofdrol gaat vertolken. Dit is ooit gedaan omdat de originele Doctor wilde stoppen, maar de makers toch verder wilden met de serie. En zo is het concept ontstaan van de Doctor die regelmatig van huid verwisselt als het ware. De huidige Twelfth Doctor gaat vervangen worden voor (je raad het al) de Thirteenth Doctor. Wie dit gaat zijn is nog niet bekend, maar er wordt al druk gespeculeerd. 

Houd je van avonturen met een lach en een traan? Dan is deze serie wat voor jou.

5. The Flash

7cfa2b5b501ad8201f69b381488fa322.jpgThe Flash is een Amerikaanse superheldenserie die zich afspeelt in hetzelfde universum als Arrow. Dat betekent dat de twee superhelden elkaar ook regelmatig tegenkomen in elkaars serie. Het personage Barry Allen maakte zijn debuut in seizoen 2 van Arrow, waarin ook te zien is hoe hij zijn superkrachten krijgt. Als kind was hij getuige van de moord van zijn moeder, maar niemand wilde geloven dat een bovennatuurlijk iets de dader was. Barry groeit op als een intelligente, maar afzonderlijke forensisch onderzoeker voor de politie. Wanneer een gloednieuwe deeltjesversneller ontploft en hierbij een onweersbui teweegbrengt, wordt Barry tegelijktijdig getroffen door bliksem en blootgesteld aan chemicaliën in zijn lab. Hij raakt in een coma. Negen maanden later ontwaakt hij en dan blijkt dat hij door het ongeluk bovennatuurlijke snelheid heeft gekregen. Hij besluit om misdaden te gaan bestrijden en probeert tegelijkertijd de moordenaar van zijn moeder te vinden. 

Houd je van een klassiek superheldenverhaal waarin iemand krachten krijgt en misdaden gaat bestrijden? Dan is deze serie wat voor jou.

6. Daredevil

28d333425cb0c0688aad2b700803f9c2.jpgDaredevil is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op de strips van Marvel Comics. De serie speelt zich af in hetzelfde universum als Jessica Jones, al zal hij haar pas tegenkomen in de serie The Defenders die binnenkort uit zal komen. Ook Luke Cage en Iron Fist zullen daarin voorkomen. Daredevil is een superheld met een opmerkelijk detail: hij is blind. Na een ongeluk als een kind waarin chemicaliën in zijn ogen kwamen kon hij niks meer zien - althans niet op de gewone manier. Al zijn andere zintuigen zijn zodanig verscherpt dat hij makkelijk zijn weg kan vinden zonder hulp. Voor de buitenwereld moet hij net doen alsof hij zijn stok nodig heeft, maar 's nachts trekt hij zijn kostuum aan en bestrijdt de criminelen in zijn wijk Hell's Kitchen, gelegen in New York City. In seizoen 1 strijdt hij tegen the Kingpin, maar het hoogtepunt van de serie is seizoen 2 waarin hij het opneemt tegen de anti-hero The Punisher. Deze man heeft alles verloren waar hij van hield en is veranderd in een meedogenloze schietmachine die alle slechteriken zonder pardon neer wil schieten. Deze aanpak is het tegenovergestelde van Daredevil, die slechteriken alleen wil oppakken en berechten door een echte rechter. Dit zorgt voor een dynamische stand-off.

Houd je van een rauwe aanpak van het superheldengenre met goede vechtscènes en interessante villains? Dan is deze serie iets voor jou.

7. The Walking Dead

740ad13792dacf4d813c1963bf1a6d60.jpgThe Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op de gelijknamige comics van Robert Kirkman. Het draait om Rick Grimes, een hulp-sheriff die in een coma belandde na een schietpartij. Hij wordt wakker in een leeg ziekenhuis waarin iets verschrikkelijks lijkt te zijn gebeurd. Algauw komt Rick erachter dat hij in een nachtmerrie is belandt met zombies die meedogenloos op mensenvlees uit zijn. Rick weet zijn gezin terug te vinden en wordt plotseling de leider van een groepje overlevenden. Onder zijn leiding trekt de groep door Amerika op zoek naar een veilige plek, maar algauw blijkt dat ze niet alleen bang moeten zijn voor de ondode zombies, maar misschien zelfs meer voor enkele andere overlevenden. Naarmate de tijd verstrijkt hoe gevaarlijker het lijkt te worden om andere, sterkere groepen tegen te komen. Ook raakt het voedsel langzaam maar zeker op en neemt de wanhoop toe. Al met al is het een serie waarin vooral de mensheid onder een loep wordt genomen. Hoe reageren mensen wanneer ze tot het uiterste worden gedreven? Misschien schuilt er wel een moordenaar in ons allemaal...

Houd je van dystopische, rauwe series waarin mensen moeten zien te overleven? Dan is deze serie wat voor jou.

Dit was onze lijst met tv-series op Netflix gebaseerd op beeldverhalen. Natuurlijk missen we wel wat, dus plaats gerust jouw suggesties hieronder! Reacties op: Flixfever: Comic edition

Meer informatie

Gerelateerd