Advertentie

Gegroet, SFF-bewoners!

op 13 januari 2021 door

Door de jaren heen ben ik ontelbare keren over deze Spot heengevlogen. Vaak kon ik het niet nalaten om voor korte bezoekjes aan artikelen even op de SFF planeet te landen. Vandaag strijk ik echter definitief hier neer. Samen met Vanessa en Yvette zwaai ik mijn ruimteschip voorgoed uit, want vanaf nu zit ik ook bij de SFF Club!

Hi sci-fi en fantasy lezers,

Ik ben Lieke Roovers, 35 jaar en een enorme boekenworm. Misschien kennen jullie me al, want sinds 2017 ben ik actief bij de Readers en nu kom ik de SFF Club versterken.

Al heel mijn leven ben ik gek op fantasy en scifi. Een tijdlang had ik een lichte afkeer van scifi met ruimteschepen en buitenaardse wezens, maar de tip om The Long Way to a Small, Angry Planet van Becky Chambers te lezen heeft me heel snel de absurditeit van dat vooroordeel in doen zien en nu lees ik scifi in de ruimte met veel plezier. Ook lees ik graag horror in het fantastische genre, literatuur en crime. Plus, op zijn tijd wat non-fictie, kinderboeken en graphic novels. Een beetje van alles dus. Vooral Engelstalig, want ik lees liever het origineel dan een vertaling en Engels is zo’n mooie taal. Vanwege mijn liefde voor taal en literatuur heb ik Engels en daarna Westerse Literatuur gestudeerd.

Ik vind het super leuk om op Hebban bij te houden wat ik lees, nieuwe boeken op mijn wil-ik-lezen plank te zetten en recensies te schrijven. Dat laatste doe ik als lezer en als Hebban recensent. Ook het meedoen aan leesclubs, het kletsen in cafés met andere lezers en zelf schrijven van blog-artikelen vind ik heerlijk. Naast de Readers Spot en nu de SFF Spot, heb ik ook een eigen Spot, maar daar heb ik niet zoveel tijd voor de laatste tijd. Veel te druk met andere leuke dingen.

Mijn goede leesvoornemens voor 2021:

  1. Alles van David Mitchell lezen, want Utopia Avenue was super gaaf.
  2. The rule of fifty aanhouden: als een boek me na 50 pagina’s niet bevalt dan hoef ik niet verder te lezen.
  3. Meer fantasy en scifi lezen, want daar kun je nooit genoeg van lezen.


Reacties op: Gegroet, SFF-bewoners!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Becky Chambers

Becky Chambers

Becky Chambers is a writer and editor. Her work has appeared at The Mary Sue, To...

David Mitchell

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste schrijvers van dit moment. Zowel ...