De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#2

op 15 juli 2017 door

Sommigen mogen er al van genieten, anderen kijken er nog naar uit, de zomervakantie. Na een jaar hard buffelen mag je dan eindelijk gaan relaxen en ontspannen. En wat ga je dan doen? Juist, lezen! Want niets is zo relaxed als te genieten van een heerlijk boek in het zonnetje, in de hangmat, op de ligstoel, op het strand, in de tuin, kies maar uit. De 10 leden van de SFF-Club laten je weten wat zij gaan lezen in de vakantie. Vandaag zijn Cindy en Saskia aan de beurt.

Cindy

Vakantie en boeken…

Voor mij zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik kan mij geen vakantie zonder boeken voorstellen. Voor mij is lezen in het zonnetje de ultieme manier om te ontspannen.
Alleen is er voor de ontspanning toch een hoge mate van stress.
Want welke boeken neem ik mee? Hoeveel boeken neem ik mee?
En geloof me, dat is echt een punt van discussie hier.
Voor twee weken vakantie, heb ik eigenlijk toch wel minimaal tien boeken nodig. En het liefst van die hele dikke. Dat neemt nogal wat ruimte in en niet te vergeten gewicht dat manlief dan weer mag tillen. En dan ben ik nog niet eens alleen. Mijn twee jongens van 11 en 10 willen ook een paar boeken mee, wel iets minder, dat dan weer wel, maar een stuk of vier per persoon zit er toch wel in. Het plaatsen in de auto is ook een dingetje. Boeken zijn zwaar, dus die moeten onderin, aldus mijn man, maar ik wil niet dat de boeken beschadigen, dus… Zien jullie het al voor je?
Neem dan een e-reader hoor ik jullie al denken. Helaas, ik vind dat niet prettig lezen en al helemaal niet fijn vasthouden en eerlijk gezegd ben ik gewoon van de oude stempel.

Ik ben al aan het bekijken wat ik dit jaar meeneem. Het ligt er ook een beetje aan welke boeken ik mag lezen voor de leesclubs en welke ik mag recenseren.
Onze vakantie is pas over paar weken. Maar er voor het gemak even van uitgaande dat ik boeken uit mijn eigen kast meeneem, dan denk ik dat ik maar weer eens opnieuw begin de in de boeken van Weis & Hickman. De verheven Steen trilogie, De Oorlog Der Zielen trilogie, De Draken trilogie en eigenlijk dan ook de Legenden trilogie. Heerlijk epische fantasy waar ik mijn vakantie wel mee kan vullen.

Saskia

Ik heb besloten niet op vakantie te gaan dit jaar. Dat komt omdat ik maar niet kan kiezen welke boeken ik wil meenemen.
Eigenlijk is dat niet waar. Ik weet wel wat ik wil meenemen maar die boeken passen gewoonweg niet allemaal in de auto. Bovendien heb ik thuis airco en dat is wel heel lekker om bij te lezen tijdens een eventuele hittegolf. Ik heb wel een stapeltje boeken onder tafel liggen die 'voorrang hebben' Bovenop ligt Vonnis, het eerste deel van de Bloedwetten van Sophia Drenth. Wanneer ik daar mijn vonnis over heb geveld ga ik verder met het tweede deel dat Verlossing heet. Ik wil ook zeker Conquistador van Johan Klein Haneveldt lezen. En Caliban's strijd van James Corey staat ook hoog op het verlanglijstje.
Tenslotte eindig ik met deel twee en drie van de Radch van Ann Leckie. Deel drie komt namelijk binnenkort uit en ik lig een deel achter. En er is nog veel meer dat ik wil lezen. Maar dat ligt op het tweede voorrangsstapeltje.

En jij? Wat ga jij lezen?Reacties op: De SFF10 gaat op vakantie en neemt mee...#2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Weis & Hickman

Weis & Hickman

Margaret Weis en Tracy Hickman vormen het succesvolste Amerikaanse schrijverstea...

Sophia Drenth

Sophia Drenth

Sophia Drenth woont en werkt in Amsterdam. Haar boeken en verhalen vielen meerde...

Ann Leckie

Ann Leckie

Ann Leckie is een Amerikaanse auteur en redacteur van sciencefiction en fantasy....

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Ik ben fanatiek lezer van jongs af aan, fan van SF en fantasy, en zelf ook schri...

James S.A. Corey

James S.A. Corey

James Corey - soms ook James S.A. Corey - is het pseudoniem van het schrijv...

Gesponsorde boeken