Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

In de ban van 2020 #5

op 01 januari 2021 door

De SF&Fantasy club wenst jullie een voorspoedig 2021. Het jaar 2020 is ten einde: tijd voor een vooruitblik. 

In dit vijfde en laatste artikel kijken we vooruit op het nieuwe jaar, welke boeken die in de komende maanden verschijnen hebben wij op ons WIL lijstje staan?

Vanessa: Ik heb, in tegenstelling tot vorig jaar, al een hele lange lijst van boeken die de komende maanden gaan uitkomen op mijn WIL lijst gezet. Heerlijk.
Natuurlijk met stip boven aan Duistere Dageraad. Het derde deel uit de Nimmernacht reeks van Jay Kristoff. Dit verhaal zal in juli verschijnen.
Voordat Duistere Dageraad verschijnt zijn er al andere pareltjes die gaan verschijnen. Ik kijk erg uit naar De vermisten van Maneschijn, het vervolg op de ijzige verloofde van Christelle Dabos. Het onzichtbare leven van Addie Larue lijkt me ook een geweldig boek waar ik nieuwsgierig naar ben.
Het jeugdboek De geest en het meisje van Lucy Strange spreekt mij ook aan. De voorgaande boeken van deze schrijfster waren ook prachtige verhalen.
In juni verschijnt de engelse uitgave van het vervolg op Een dodelijke opleiding van Naomi Novik. Ik hoop dat de vertaling ook dit jaar zal verschijnen, dan staat deze vanzelfsprekendd ook op mijn WIL lijst. Naar de engelse uitgaves The Fall of Koli, het derde deel in het sublieme trilogie over Koli en The Way of the Argosi een spinoff van de spellslinger reeks kijk ik ook uit. Zo jammer dat de spellslinger reeks niet verder vertaald is. 

Yvette:

Mijn eerste 2021 boekReady Player Two van Ernest Cline

Misschien red ik hem nog wel in 2020, mar hij zou erg toepasselijk zijn, het is namelijk een toekomstboek vol terugblikken naar het nu en de jaren 80/90. Het zit weer boordevol eastereggs en hele moderne verwijzingen. Dat maakt het lezen leuk, ik grijns de hele tijd van herkenning. Daarnaast begint de meeleesclub bij de SFF spot ook met een toekomstboek. Hopelijk positief!

Boeken in 2021

Ik heb nog niet teveel plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Ik laat me graag verrassen, maar waar ik naar uitkijk en ook echt wil proberen is om series uit te lezen. Het stokt vaak na boek 1. Een boek wat hoog op de stapel is, is The Book of Koli 2: The Trials of Koli. Verder kijk ik ook uit naar meer boeken van Adam Roberts.

Naar welke boeken kijken jullie uit?

 Reacties op: In de ban van 2020 #5

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Christelle Dabos

Christelle Dabos

Christelle Dabos is in 1980 geboren in Frankrijk en verhuisde na haar studie naa...

V. E. Schwab

V. E. Schwab

Victoria Elizabeth Schwab is een Amerikaanse fantasyauteur die vooral bekend is...

Lucy Strange

Lucy Strange

De boeken van Lucy Strange zijn alles wat je van goede boeken verwacht: soms po...

Sebastien de Castell

Sebastien de Castell

Sebastien de Castell is een Canadese schrijver. Hij schreef de 'Greatcoats'-seri...

M.R. Carey

M.R. Carey

M.R. Carey is de schrijver van verschillende graphic novels. Hij schreef onder m...

Gesponsorde boeken