In de kijker #1 Zomer 2017

op 26 juni 2017 door

De laatste week van juni breekt alweer aan, de zomer is begonnen. Tijd om vooruit te kijken naar het derde kwartaal van 2017. Welke pareltjes verschijnen er in de komende maanden en welke boeken hebben de leden van de Fantasy Club van 10 in de kijker?

Marjolein

Verrader van de troon – Alwyn Hamilton (verschijnt op 28-06-2017)

Vorig jaar las ik voor een leesclub Rebel in de woestijn en werd ik meegenomen naar een wereld vol magie, actie en romantiek. Ik vond het zo jammer dat ik moest wachten op het vervolg, maar deze week is het gelukkig zo ver. Ik kan verder lezen over Amani en terug naar de spannende wereld die Alwyn Hamilton heeft gecreeerd.
Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.
Ik denk dat de laatste zin op de achterkant het verhaal goed beschrijft: "Het Wilde Westen meets Duizend-en-een-nacht in dit uiterst originele en meeslepende verhaal vol charismatische outlaws, spectaculaire ontsnappingen en zinderende romantiek."

Vanessa

Van de boeken die in het Nederlands verschijnen kijk ik uit naar de Kronieken van Nicci 1 - Maîtresse van de Dood van Terry Goodkind. Ik heb de eerste delen van de Wetten van de Magie met veel plezier gelezen en Nicci vond ik een intrigerende bijrol hebben in de verhalen van Richard en Kahlan. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal in de reeks gaat passen en hoe haar personage zich gaat ontwikkelen.

In het Engels verschijnen er deze periode meer boeken die mij aanspreken. Als ik niet op de vertaling kan wachten begin ik alvast in The Legion of Flame  van Anthony Ryan, dit is het vervolg op het eerste deel Het vuur van de Draak. Deel 1 was echte high Fantasy met draken en magie en als hot or not heb ik dat boek met veel plezier gelezen.
Dit geldt ook voor Of sand and malice made, het derde deel van het lied van het gebroken zand. Ik heb van het eerste deel, de Twaalf koningen van Sharakhai van Bradley Beaulieu genoten, de wereld die in de verhaal is geschapen vond ik uniek en ik ben heel benieuwd hoe het hoofdpersonage zich staande gaat houden in de hol van de leeuw.

Yvette

Ik kijk al een tijdje uit naar Beren en Lúthien geschreven door JRR Tolkien, geleverd door zijn zoon Christopher. Niet alleen keert Tolkien terug naar Midden-aarde, het is ook een mooi liefdesverhaal over een sterfelijke man en een onsterfelijke elf (juist ja Arwen en Aragorn). Het is precies 100 jaar geleden dat Tolkien zijn vrouw zag dansen in het bos in Yorkshire en dat zijn inspiratie vormde voor dit verhaal. Zij tweeën waren zo gehecht aan Beren en Luthien, dat John deze namen op hun graf liet graveren. De Engelse versie is al uit en de Nederlandse versie zal in augustus verschijnen. Nog even wachten...

Een tweede boek dat ik zeker ga aanschaffen is Morgenster van Pierce Brown, dat ook pas uitkomt in augustus. Ik vond het eerste boek Rood uit de Mars trilogie een heel sterk boek dat me nog lang nableef. Het was spannend en vernieuwend. Ik heb hoge verwachtingen dat in dit laatste deel alles samen zal vallen en het sterk zal eindigen.

Ha de nieuwe Ready to Read is binnen en ik sta al klaar met mijn potlood om potentiële kandidaten te omcirkelen. Of ik ze ook daadwerkelijk zal kopen of reserveren in de bib dat is natuurlijk voor later belang. Welke lijken me sowieso interessant?:

Amatka van Karin Tidbeck lijkt me een apart boek met een originele dystopische wereld gevormd door taal. Wat het nog interessanter maakt is dat er bij staat: in de traditie van Margaret Atwood en Ursula Le Guin, twee favoriete schrijfsters van mij. Natuurlijk trekt dit boek me dus..

Nyxia van Scott Reintgen, een scifi thriller in de lijn van The Maze Runner en Illuminae, toppers van boeken, dus ik heb ook hoge verwachtingen van dit boek. Hebban’s Debbie prijst in de gids Kings of the Wyld aan van Nicholas Eames. Een debuut en daardoor zeer toepasselijk voor de Week van de Debutant op Hebban. Ook zonder Debbie had ik hem vast gevonden.

Verder zien de nieuwe uitgaven van Jonathan Strange & Mr Norrell (Bloomsbury Modern Classics) en Sherlock Holmes er prachtig uit, Cthulhu is tevens een interessant fenomeen.

An a-z of monsters and magical beings van Rob Hodgson. De cover is erg komisch en het trekt me. De eerste zin van de synopse is: Do you know how to escape from a werewolf? Do you know  the difference between a hobgoblin and an imp? Nu ben ik helemaal om. Het lijkt me een ultiem feitenboekje wat betreft mythische wezens en wonderlijke monsters. Mijn zoon zal er ook van genieten. 50 things to do with a penknife van Matt Collins, eveneens een interessant boekje met feitjes, want ja bedenk je maar eens 50 dingen wat je met je mes kunt doen.

Zijn jullie het met onze keuzes eens? Naar welke boeken kijken jullie uit?Reacties op: In de kijker #1 Zomer 2017

Meer informatie

Gerelateerd

Over

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Terry Goodkind

Terry Goodkind

Terry Goodkind (1948-2020) was een Amerikaanse fantasy-auteur. Hij is vooral be...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rech...

Anthony Ryan

Anthony Ryan

Anthony Ryan (1970) werd geboren in Schotland, maar bracht het grootste dee...

Gesponsorde boeken