In de kijker #2 Herfst 2017

op 23 september 2017 door

Afgelopen week is de herfst begonnen. Tijd om vooruit te kijken naar het vierde kwartaal van 2017. Welke pareltjes verschijnen er in de komende maanden en welke boeken hebben de leden van de Sciencefiction en Fantasy Club van 10 in de kijker?


Cindy

Ik kijk echt enorm uit naar Song of the shattered sands: With blood upon the sand van Bradley P. Beaulieu. Ik heb deel een, De twaalf koningen van Sharakhai, mogen lezen voor een Hot or Not-artikel en ik kan niet wachten op deel twee, dat 2 november verschijnt.

Vanessa

Het meest kijk ik uit naar het nieuwe deel uit de Witchworld-serie van Ton Theunis, De verrader van Elmhudde. Dit boek verschijnt in de derde week van oktober.
Ik kan ook niet wachten op een kort verhaal van John Flanagan, De jacht op het schaduwdier, dat speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse lezers geschreven is. Het speelt zich af na boek twaalf en volgt Maddie in een nieuw avontuur. Dit verhaal verschijnt op 1 oktober.
Het Lot van de Tearling, het derde en afsluitende deel van de trilogie geschreven door Erika Johansen, staat ook op mijn lijstje. De eerste twee delen heb ik met veel plezier gelezen. Dit boek verschijnt op 28 september in Nederland. Ik heb dan al stiekem de Engelse versie gelezen, omdat ik niet kon wachten op de afloop van deze trilogie.

Mocht ik de pot met goud vinden aan het einde van de regenboog dan zou ik zeker de volgende heruitgaven aanschaffen. Op 1 november verschijnt er een prachtige heruitgave van de Boeken van de zieners van Robin Hobb. In een mooie cassette worden de eerste drie delen van haar reeks van reeksen wederom uitgegeven. Lees hier meer over Robin Hobb en haar wereld van de ouderlingen.
Tevens verschijnt er in het Engels de tienjarige jubileumuitgave van In de naam van de wind van Patrick Rothfuss, een prachtig eerste boek in een trilogie. Een trilogie waarvan velen in spanning wachten op het laatste slotdeel, om te weten te komen hoe het wondelijke verhaal van Kvothe zal gaan aflopen.

Yvette

Book of dust!
Je leest hier meer over dit eerste boek van een nieuwe trilogie van Philip Pullman, dat eigenlijk 19 oktober pas uit zou komen, maar dat uiteindelijk twee weken eerder verschijnt, op 4 oktober.

Kim

Net als Yvette kijk ik erg uit naar Het boek van Stof. Tien jaar geleden las ik de Noorderlicht-trilogie al eens en recent herlas ik de boeken. Ik ben erg benieuwd naar nieuwe onthullingen over Stof, het meest fascinerende element uit deze reeks. Gelukkig hoef ik niet te wachten tot 4 oktober, want ik mag het boek lezen voor een Hot or Not-artikel. Afgelopen week lag het in de brievenbus en vanavond kan ik er eindelijk in beginnen.
Ik lees graag korte verhalen, dus ik ben altijd blij als er nieuwe verhalenbundels verschijnen. Dit jaar zat ik in de jury van EDGE.ZERO, waar auteurs hun beste genreverhalen van het vorige jaar voor kunnen inzenden. Dit najaar verschijnt de bundel met de twintig beste verhalen van 2016. Ik heb ze natuurlijk vrijwel allemaal al gelezen, maar ik verheug me er toch op ze op mijn gemak nog eens te lezen, zonder dat ik er punten aan hoef te geven, en natuurlijk om me te laten verrassen door de paar verhalen die al door waren voordat dat ik de kans had gehad om ze te beoordelen.

Woensdag was ik op de Big Book Bonanza van Harper Collins en Van Ditmar, waar veel nieuwe fantasy- en sciencefictionboeken lagen. Ik nam er een aantal mee naar huis. Het boek dat ik het eerst ga lezen is I still dream van James Smythe. Dat komt echter pas in mei 2018 uit. Gelukkig verschijnen er eerder al andere boeken. Vanaf 14 november is Future home of the living god van Louise Erdrich te koop. Dit lijkt me een heel bijzonder boek. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden.
Verder kijk ook ik erg uit naar het vervolg op Twaalf koningen van Sharakhai. Ik heb het eerste deel echter in het Nederlands gelezen, dus ik wacht op de vertaling. Hopelijk verschijnt die volgend jaar.


Wil je weten welke Engelstalige sciencefiction- en fantasyboeken er dit kwartaal uitkomen? Meld je dan aan voor een gratis abonnement op het Ready to Read-magazine van Hebban en Van Ditmar Boekenimport.

Zijn jullie het met onze keuzes eens? Naar welke boeken kijken jullie uit?Reacties op: In de kijker #2 Herfst 2017

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ton Theunis

Ton Theunis

Ton Theunis (Deventer, 1959) is een Nederlandse auteur, en tevens regisseur...

John Flanagan

John Flanagan

John Flanagan is een Australische schrijver. Hij is met name bekend om het schri...

Erika Johansen

Erika Johansen

Erika Johansen studeerde aan Swarthmore College en volgde ook de Iowa Writers' W...

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss studeerde Engels en Filosofie aan de universiteit van Wisconsin...

Gesponsorde boeken