Klassieker meeleesclub april: Pet Sematary/ Dodenwake

op 21 maart 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een Klassieker uit ons genre. In april lezen we Pet Sematary/ Dodenwake van Stephen King. Dat heeft allemaal te maken met de gloednieuwe remake van de film die vanaf 4 april in de bioscoop zal uitkomen.

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

Lees hier de leesclub van maart en hier het overzicht van alle eerdere leesclubs.

In het kort:

Stephen Kings Dodenwake wordt gezien als een van zijn engste boeken ooit. Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

Leesclubvragen:

Deze komen gaandeweg maart hier te staan. Als je zelf opmerkingen en vragen hebt, plaats ze dan bij de opmerkingen hier beneden. Iedereen kan meedoen, ook als je het boek al eerder hebt gelezen en mee wilt doen in de discussie.

Vraag 1: Lees je dit boek voor de eerste keer of herlees je dit boek?

Doen jullie mee?Reacties op: Klassieker meeleesclub april: Pet Sematary/ Dodenwake

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Lijsten