Klassieker meeleesclub december: Emphyrio

op 01 december 2018 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een Klassieker uit ons genre. Met de meeste stemmen uit de lijst Jack Vance boeken is dat in december geworden: Emphyrio van Jack Vance.

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek  en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort:

Over de stad Ambroy op de planeet Halma heersen sedert tweeduizend jaar zes clans van feodale Lords die met behulp van de agenten van het Welzijnsbureau de bevolking van handwerks­lieden onder de duim houden. De jonge houtsnijder Ghyl Tarvoke raakt, aangespoord door zijn vader Amiante, geïntri­geerd door de mythische held Emphyrio, die lang geleden een invasie door een monsterlijke horde van de donkere maan Sigil tot staan bracht. Emphyrio reisde vervolgens af naar Sigil, maar hoe het hem daar verging weet niemand. Wanneer zijn leven een onomkeerbare wending neemt, is Ghyl vastbesloten om de legende van Emphyrio te ontrafelen en de waarheid aan het licht te brengen.

Leesclubvragen:

Deze komen gaandeweg november hier te staan. Voor deze leesclub zal Marjolein de leesclubcoördinator zijn. Als je zelf opmerkingen en vragen hebt, plaats ze dan bij de opmerkingen hier beneden. Iedereen kan meedoen, ook als je het boek al eerder hebt gelezen en mee wilt doen in de discussie.

Doen jullie mee?

Vraag 1: Hebben jullie al eens iets van Jack Vance gelezen?Reacties op: Klassieker meeleesclub december: Emphyrio

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jack Vance

Jack Vance

Jack Vance (John Holbrook) (1916-2013) was een Amerikaans sciencefiction- e...

Gesponsorde boeken