Klassieker meeleesclub februari: Eragon

op 22 januari 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een Klassieker uit ons genre. Voor de leesclub van februari 2019 houden we geen stemming, maar hebben we alvast zelf een boek uitgekozen. Binnenkort verschijnt namelijk De drietand, de heks en de draak, een vervolg van de Erfgoed-serie van Christopher Paolini.ย Hierin zagen wij een unieke kans om deel 1 Eragon nog eens te (her) lezen. Zo heb je kans om nog eens een van de mooiste fantasyklassiekers mee te lezen of om weer eens op te frissen waar de wereld van Eragon en Saphira ook al weer over ging.

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort:

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter...

Leesclubvragen:

Deze komen gaandeweg februari hier te staan. Als je zelf opmerkingen en vragen hebt, plaats ze dan bij de opmerkingen hier beneden. Iedereen kan meedoen, ook als je het boek al eerder hebt gelezen en mee wilt doen in de discussie.

Doen jullie mee?

Vraag 1: Wordt dit een eerste keer lezen of een re-read? En hebben jullie de film gezien?

Vraag 2: Wat vinden jullie van de schrijfstijl?

Vraag 3: Bij welke groep lezers komt dit boek het beste tot zijn recht?

Vraag 4: Wat is jullie eindoordeel?Reacties op: Klassieker meeleesclub februari: Eragon

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...

Gesponsorde boeken