Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Klassieker meeleesclub januari 2023: Kindred/Verbonden

op 30 december 2022 door

Januari staat in het teken van de jaren 70. Met de meerderheid der stemmen is gekozen voor de echte klassieker: Kindred (ook nu vertaald als Verbonden). Half december is de première ingegaan van de tv-serie op Hulu. Kindred is tevens af te vinken in meerdere categorieën van de Reading Challenge 2023 (Boekenweekthema, jaren 70, landgoed, sterke vrouw als hoofdpersoon, historische gebeurtenis).

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Na haar 26e verjaardag te hebben gevierd in Californië in 1976, belandt Dana plots op onverklaarbare wijze op een plantage in Maryland. Het is 1815. Omdat ze Zwart is, wordt Dana er als een tot slaaf gemaakte vrouw beschouwd.

In Maryland ontmoet ze Rufus voor het eerst: hij ligt in het water en als Dana niet ingrijpt, zal hij verdrinken. Ze redt zijn leven en dat zal keer op keer gebeuren. Geen van beiden begrijpt Rufus’ macht om haar op te roepen als hij in gevaar is, noch de betekenis van de banden die hen binden. Hoe vaker Dana hem redt, hoe meer ze zich ervan bewust is dat haar eigen leven misschien voorbij zal zijn, voordat het zelfs nog maar is begonnen.

Dit is het buitengewone verhaal van twee mensen; verbonden door bloed, gescheiden door zoveel meer dan de tijd.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Klassieker meeleesclub januari 2023: Kindred/Verbonden

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Octavia E. Butler

Octavia E. Butler

Octavia Butler (1947-2006) was een wereldberoemde Amerikaanse schrijver van vele...