Klassieker meeleesclub januari: Kinderen van moeder aarde

op 28 december 2021 door

Alvast de beste wensen voor januari! We gaan gelijk van start met een behoorlijk dikke pil (voor jeugd zeker), maar wel een echte klassieker en een echte toekomstroman. Kinderen van moeder aarde van Thea Beckman is de keuze en daarmee vinken we gelijk ook af voor de Grote Vriendelijke 100 èn voor de Hebban Reading Challenge 2022!

Lees je mee? Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog. De aarde is door een kernoorlog gekanteld en bijna verwoest. Het ijs op het vroegere Groenland, dat nu Thule heet, is gesmolten en het land heeft een heerlijk klimaat. Thule wordt door vrouwen geregeerd, zonder leger, zonder wapens. De mensen leven in vrede en in harmonie met de prachtige natuur, totdat een onbekend schip in de fjord verschijnt.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!Reacties op: Klassieker meeleesclub januari: Kinderen van moeder aarde

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thea Beckman

Thea Beckman

Thea Beckman was een schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Omdat ze in haar je...

Gesponsorde boeken