Klassieker meeleesclub juli: Wildewoud

op 24 juni 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een klassieker uit ons genre. Juli is de maand van de zomer en wat is er nu fijner dan een boek te lezen dat helemaal past bij zwoele zomerse avonden. Zie daarom onze keuze voor juli: Wildewoud van Juliet Marillier

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

In een onherbergzame streek staat op eenzame hoogte een kasteel. De grimmig uitziende vesting is het thuis van vijf zusters en hun gek wordende vader. Desondanks is het leven er goed, vooral voor Jena, die haar vrije tijd het liefst doorbrengt in de uitgestrekte bossen van het Wildewoud. Want daar is Portaal, waarvan alleen Jena en haar zussen het bestaan kennen. Elke volle maan geeft het Portaal toegang tot de betoverende wereld van het Andere Koninkrijk.
Met de lieve vrede is het abrupt gedaan als de vader ernstig ziek wordt en zijn plaats wordt ingenomen door een oudere neef, de afschuwelijke Cazar. Hoewel hij de meisjes door de winter heen moet helpen, wordt algauw duidelijk dat hij andere, duistere bedoelingen heeft. Nog erger wordt het als een van de zussen verliefd wordt op een wezen uit het Andere Koninkrijk, wat ongehoord, onfatsoenlijk en onacceptabel is. En zo heeft Jena opeens meer problemen omhanden dan goed voor haar is.

Lezen jullie mee?

Vraag 1: Lezen jullie het boek in het Engels of in het Nederlands?Reacties op: Klassieker meeleesclub juli: Wildewoud

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...

Gesponsorde boeken