Klassieker meeleesclub juni: V voor Vendetta

op 31 mei 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een klassieker uit ons genre. Met de meeste stemmen uit de lijst graphic novels is dat in juni geworden: V voor Vendetta van Alan Moore/David Lloyd.

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

V voor Vendetta in het kort:

Wat doe je als je land naar de verdommenis gaat omdat het is overgenomen door hypocriete uitzuigers, en je het parlementsgebouw niet kunt opblazen vanwege je gezin? Als je Alan Moore heet, schrijf je een superieur epos, een tegenhanger van het latere WATCHMEN. Dat draaide om de vernietiging van de aarde, V VOOR VENDETTA om die van het individu. WATCHMEN was geënt op de superheldenstrips van Marvel Comics, V oogt als een traditionele film noir.

In een toekomstig Engeland met een totalitair regime neemt een gemaskerde wreker het op tegen de onderdrukkers. Het boek dat de film V FOR VENDETTA inspireerde is een meditatie over verlies van vrijheid en individualiteit. Nu de roep om eenvormigheid en gesloten grenzen aanzwelt, is V opnieuw een commentaar op de tijdsgeest.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Vraag 1: Alan Moore schrijft V voor Vendetta. Lazen jullie al eerder iets van hem?

Veel leesplezier!Reacties op: Klassieker meeleesclub juni: V voor Vendetta

Meer informatie

Gerelateerd

Over