Klassieker meeleesclub November Nedermaand: De engelenmaker

op 31 oktober 2018 door

Bij de Scifi & Fantasy club lezen we maandelijks een Klassieker uit ons genre. Met de meeste stemmen uit de lijst Nederlandstalige boeken is dat in November Nedermaand geworden: De engelenmaker van Stefan Brijs. Niet voor niks staat hij in de Hebban top lijst 1000 op plaats 21, dus dit is je kans eens samen te lezen.

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek (of meerdere) en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort:

Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert Doktor Victor Hoppe terug naar zijn geboortedorp Wolfheim. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend, zeker als blijkt dat hij drie zeer jonge kinderen bij zich heeft. De geruchten gaan dat ze ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, maar ook met de dokter zelf.

Leesclubvragen:

Deze komen gaandeweg november hier te staan. Als je zelf opmerkingen en vragen hebt, plaats ze dan bij de opmerkingen hier beneden. Iedereen kan meedoen, ook als je het boek al eerder hebt gelezen en mee wilt doen in de discussie.

Doen jullie mee?

Vraag 1: De engelenmaker is behoorlijk literair. Zou je het aanraden aan (andere) genreliefhebbers?
En daarbij meteen vraag 2: Welke literaire elementen vallen je op ?Reacties op: Klassieker meeleesclub November Nedermaand: De engelenmaker

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Brijs

Stefan Brijs

Stefan Brijs (1969) is een Vlaams auteur van romans en essays. Hij werd opgeleid...

Gesponsorde boeken