Klassieker meeleesclub oktober: De geesten van Hill House

op 23 september 2021 door

Oktober is voor ons de horrormaand en daarom is de keuze voor oktober: de klassieker De geesten van Hill House van Shirley Jackson. Deze wordt zelfs benoemd in het meeleesboek van september dankzij fan Stephen King.

Lees je mee? Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

De geesten van Hill House is Shirley Jacksons bekendste roman, en diende als inspiratie voor schrijvers als Neil Gaiman en Stephen King. Eleanor Vance, een jonge, getroubleerde vrouw, overnacht in het gezelschap van vier anderen in Hill House, waar paranormale gebeurtenissen zouden plaatsvinden. Langzamerhand krijgt het huis grip op de vier personages, met vergaande consequenties. De geesten van Hill House weerspiegelt de kracht van angst op een huiveringwekkende manier.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!Reacties op: Klassieker meeleesclub oktober: De geesten van Hill House

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Shirley Jackson

Shirley Jackson

Shirley Jackson (San Francisco, 14 december 1916 – North Bennington, 8 augustu...

Gesponsorde boeken