Lees een boek uit de Hebban Top 1000: Horror

op 03 mei 2019 door

Hebban heeft dit jaar weer een uitdagende Reading Challenge, zeker als je ook meedoet aan de ReadingChallenge XL.  Een van de maandthema’s (september) is Lezen uit de Top 1000 en omdat er zoveel te lezen is, leek het ons leuk om onze genrefavorieten uit die top 1000 aan te geven. Zo ben je ruim van te voren al voorzien van een tip voor september en ontdek je wellicht boeken die je over het hoofd zou hebben gezien. Tevens kun je dan ook nog categorie 5 afvinken uit onze eigen Readingchallenge. Vandaag geven wij, de horrorlezers van de SFFclub, onze top 10 horrorboeken uit de top 1000. Veel griezelplezier!

Top 10 horrortips uit de Hebban top 1000 volgens de SFF/club

1. It - Stephen King  plek  96 (favoriet van Demi, Cindy, Yvette)

   Demi: “ Het boek is schokkend en walgelijk, maar het is tegelijkertijd ook een sterk verhaal over het opgroeien van kinderen en de trauma's die zij moeten verwerken”.

   Yvette: “Eng, spannend, gruwelijk en vooral altijd een hekel aan clowns door dit boek”.

2. Dodenwake - Stephen King  plek 832 (favoriet van Demi, Cindy, Yvette)

   Demi: “ dit boek is erg schokkend, maar dat is wat King juist zo bijzonder maakt in mijn ogen. Hij is niet bang om te shockeren en gebruikt dit om het optimale uit zijn boeken te halen”.

3. De Shining - Stephen King plek 424 (favoriet van Demi)

   Demi: “Spanning en echte rillingen over je rug... Het is een boek dat ik niet neer kon leggen en volgens mij heb ik het binnen een dag uitgelezen. Tot op heden is het één van mijn favoriete (King-) boeken en ook een van de enige waar ik echt de rillingen van kreeg”.

   Yvette: “Een van de beste bovennatuurlijke boeken die ik ken. Daarbij is de film ook gelijk een van de engste en elke keer zie ik die beelden als ik dit boek lees. De beelden versterken mijn leesbeleving, terwijl dat ook wel eens averechts werkt”.

4. Nosferatu- Joe Hill plek 764 (favoriet van Demi en Cindy)

   Demi: Nosferatu (2013) is het eerste boek dat ik van Joe Hill las en maakte gelijk zoveel indruk dat het boek op het moment dat ik dit artikel schrijf op nummer 9 van mijn Hebban top 25 staat. Het is een lekker dik boek met een inhoud die sterk doet denken aan Stephen King in zijn hoogtijdagen, maar dan met een frisse blik en interessante nieuwe ideeën. Het is een boek dat daadwerkelijk rillingen over je rug kan laten doen lopen. En dan dat einde....

5. De oversteek - Justin Cronin  plek 240 (favoriet van Cindy)

   Cindy: “De Oversteek heeft mijn verwachtingen overtroffen. Wat een goed boek, wat een pakkend verhaal. Het had van mij zelfs nog langer mogen zijn! Ik ben zeker geraakt door dit boek. Ik ben ontroerd door de liefde die sommige personages hebben, zoals Wolfgast of Lacey, maar ook geshockeerd, verwonderd, gefrustreerd...Eigenlijk alle emoties komen wel even om de hoek kijken. Het is een verhaal dat echt in je hoofd blijft zitten, het kan me ruim een week na het einde nog niet los laten. Heerlijk!”

6. MarinaCarlos Ruiz Zafon plek  838 (favoriet van Yvette)

   Yvette: Het boek Marina doet denken aan de Efteling-attractie “Danse Macabre” : verlaten kerkhoven, gezichtsloze vrouwen in zwarte gewaden, zwarte vlinderafdrukken die overal terugkomen. Het is niet eng, maar het heeft wel een mysterieuze sfeer, een donker randje en hartstikke spannend. Zafon bouwt deze spanning goed op en hij kan meesterlijk de verschillende verhaallijnen door elkaar laten lopen en tot een verrassend einde schrijven. Ondanks dat er gruwelijke dingen gebeuren en het macabere karakter van het boek, speelt liefde en vriendschap toch de hoofdrol.

7. Carrie - Stephen King – 449 (favoriet van Cindy)

   Cindy: “Bloedstollend”

8. De weg Cormac Mc Carthy plek 496 (favoriet van Yvette)

   Yvette: Hartverscheurend post-apocalyptisch verhaal over een vader en zijn zoon. Snik…

9. De noodzaak - Stephen King  plek  826 (favoriet van Cindy)

   Cindy: Zou jij je ziel verkopen voor datgene dat je het allerliefste wil?

10. MiseryStephen King plek 425 (favoriet van Demi)

   Demi: "Dit is een boek dat toont dat King naast boeken met bovennatuurlijke elementen ook horror kan schrijven over gewone mensen. Een doorgedraaide superfan die haar favoriete auteur in haar macht krijgt: Het is een verhaal dat je het liefst in één dag uitleest (wat ik ook heb gedaan) en je de koude rillingen bezorgt. Zenuwslopend, en toch zo simpel".

Wat vinden jullie het beste horrorboek uit de top 1000?Reacties op: Lees een boek uit de Hebban Top 1000: Horror

Meer informatie

Gerelateerd

Lijsten