Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees mee met de Klassieker Meeleesclub mei

op 20 april 2018 door

In  mei  gaan  we  weer  een  Klassieker lezen! 

Wat houdt een Klassieker Meeleesclub in?

Een Klassieker vinden wij een boek dat ouder is dan tien jaar en in zijn tijd een "goed" boek was; een must-read, een bestseller of een bekend boek in het genre. We lezen samen met onze volgers dat boek en delen de ervaringen hier op de Spot. Het is een soort leesclub, maar dan veel laagdrempeliger. We willen gewoon onze ervaringen delen. Wat vinden we goed aan dat boek of juist niet. Het kan ook als een klein stokje achter de deur zijn, zodat je die ene grote jongen waar iedereen het altijd over had nog eens kan lezen.

Elke maand houden we een poll alvorens de lancering, waarin we kunnen kiezen uit 3 of 4 boeken uit ofwel fantasy, sf of horror. Jullie kiezen het uiteindelijke boek en dan lezen we allemaal met onze eigen exemplaren mee. De drie gekozen boeken stellen wij voor, maar er bestaat ook de mogelijkheid om zelf suggesties te doen voor een volgende maand. Denk dus eens na welke boeken je nog allemaal wilt lezen voor je dood gaat (read-before-you-die).

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen in het daarbijbehorende artikel. Je mag ook alleen aan de discussie meedoen als je al eens het boek hebt gelezen. Zowel met de Nederlandse als de Engelse exemplaren kun je meedoen. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

De leesclub van mei

De leesclub van van april ging helaas niet door, maar we gaan voor een verse start op 1 mei met de volgende leesclub. De boeken waar je dit keer uit kunt kiezen hebben het label Speculatieve fictie. 

Aan de term "speculatieve fictie" kunnen drie betekenissen gegeven worden: een subgenre van sciencefiction waar het om de mensen draait in plaats van technologische problemen. Het kan ook slaan op een genre dat juist tegenover sciencefiction staat als het om mogelijke toekomsten gaat. Als laatste dient het ook als een overkoepelende categorie met meerdere genres waarin boeken zich over de toekomst buigen en een alternatieve realiteit bieden (een afbuiging van de werkelijkheid).

Welke toekomstboeken doen jullie straks huiveren? Je kunt kiezen uit de volgende boeken:

1) Het verhaal van de dienstmaagd (The Handmaid's tale)- Margaret Atwood (1985)

2) Wij - Jevgeni Zamjatin (1929)

3) Heerlijke nieuwe wereld (Brave New World) - Aldous Huxley (1932)

4) Fahrenheit 451 - Ray Bradbury (1953)

Wil je graag meedoen in mei, kies dan een van deze boeken en laat ons weten in de opmerkingen beneden, welke je voorkeur heeft en of je meedoet. Vlak voor 1 mei maken we bekend welk boek meeleesboek van de maand is geworden. Je kunt de hele maand instromen, dus geen nood als je niet meteen op 1 mei je boek al in bezit hebt.

Doen jullie mee? We kijken uit naar jullie keuzes!



Reacties op: Lees mee met de Klassieker Meeleesclub mei

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Margaret Atwood

Margaret Atwood

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) is een Canadese schrijfster. Ze schrijft romans e...

Ray Bradbury

Ray Bradbury

Ray Bradbury (1920–2012), voluit Ray Douglas Bradbury, was een Amerikaanse...