Advertentie

Lees mee met de Klassieker Meeleesclub oktober

op 24 september 2019 door

Wegens populariteit starten we wederom in oktober met een (Klassieker) meeleesclub! Oktober is de maand van de boekverfilmingen en daarom kun je kiezen uit vier boekverfilmingen van Stephen King. De beste man is net jarig geweest en alleen al dit jaar zijn er aantal films uitgekomen of verschijnen nog. Nu is de beste kans om aan te haken!

Lezen jullie mee?

Wat houdt een Klassieker Meeleesclub in?

Een Klassieker vinden wij een boek dat ouder is dan tien jaar en in zijn tijd een "goed" boek was; een must-read, een bestseller of een bekend boek in het genre. We lezen samen met onze volgers dat boek en delen de ervaringen hier op de Spot. Het is een soort leesclub, maar dan veel laagdrempeliger. We willen gewoon onze ervaringen delen. Wat vinden we goed aan dat boek of juist niet. Het kan ook als een klein stokje achter de deur werken, zodat je die ene grote jongen waar iedereen het altijd over had nog eens kan lezen.

Elke maand houden we een poll alvorens de lancering, waarin we kunnen kiezen uit 3 of 4 boeken uit ofwel fantasy, sf of horror. Jullie kiezen het uiteindelijke boek en dan lezen we allemaal met onze eigen exemplaren mee. De gekozen boeken stellen wij voor, maar er bestaat ook de mogelijkheid om zelf suggesties te doen voor een volgende maand. Denk dus eens na welke boeken je nog allemaal wilt lezen voor je dood gaat (read-before-you-die).

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen in het daarbijbehorende artikel. Je mag ook alleen aan de discussie meedoen als je al eens het boek hebt gelezen. Zowel met de Nederlandse als de Engelse exemplaren kun je meedoen. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

De leesclub van oktober

Oktober in de Hebbanchallenge is: lees een boekverfilming en dat gaan we dan ook doen. Leuk is het als het ook nog een boek is uit de Hebban top 1000 of een eng verhaal (denk aan Halloween) of een klassieker of een vergeten/onbekend boek. Des te meer redenen om mee te doen.

Waar kun je uit kiezen?

1) In the tall grass/ Het hoge gras - film komt uit op 4 oktober (samenwerking met Joe Hill)

Een angstaanjagend verhaal van Stephen King en Joe Hill waarin een broer en zus langs de kant van de weg stoppen als ze een jongen vanuit het hoge gras om hulp horen roepen. Binnen een paar minuten zijn ze volkomen gedesoriënteerd, verdwaald en elkaar kwijtgeraakt. Ondertussen wordt het geschreeuw van de jongen steeds wanhopiger...

2) Dr. Sleep - met eventueel de mogelijkheid The Shining ook te lezen! - 8 november in de bioscoop

King wilde wel eens zien wat er van Danny Torrance uit De Shining terecht was gekomen en schreef daarom Dr. Sleep, als een vervolg op De Shining. 

Danny is een van die mensen die zeggen dat ze nooit als hun vader zullen worden. Maar natuurlijk is de inmiddels veertigjarige Danny net zo verslaafd aan drank als zijn vader Jack ooit was. En wat voor werk zou Danny doen, vroeg King zich af? Hij besluit hem te laten werken in een hospice omdat Danny met zijn gave 'de shining' stervenden kan bijstaan als ze de grens van leven naar dood overgaan. Ze noemen hem Dr. Sleep.

3) It deel 2/ Het - 5 september in de bioscoop

Een achtentwintig jaar oude belofte brengt zeven volwassenen terug naar Derry, Maine. Hier streden ze als tieners tegen een nachtmerrie zonder einde, een duister kwaad zonder naam dat het voorzien had op jonge kinderen. Omdat ze niet zeker wisten of ze het monster definitief hadden verjaagd, beloofden ze terug te keren als het monster weer van zich liet horen. Nu er opnieuw kinderen worden ontvoerd en vermoord in Derry is het tijd voor de zeven om terug te keren naar hun geboortestad om de demon die loert vanuit het riool eens en voor altijd uit te schakelen...

4) De talisman - in de maak (co-auteurschap met Peter Straub)

Op een dag staat de twaalfjarige Jack Sawyer aan de kust langs de grijze Atlantische oceaan. Zijn vader is er niet meer, zijn moeder ligt op sterven en de wereld lijkt zinloos. Maar alles verandert als Jack besluit op reis te gaan, op zoek naar de Talisman waarmee hij zijn stervende moeder kan redden. Er volgt een opwindende en inspirerende tocht dwars door Amerika en door de geheimzinnige, parallelle wereld van de Territoria.

DE TALISMAN is een fenomenaal, episch verhaal over trouw, bewustwording, angst en mysterie. Jack ontmoet onderweg onschuldigen en monsters, trotseert gevaren en ontdekt diepe waarheden. Laat de queeste beginnen...

Welke kiezen jullie voor oktober?Reacties op: Lees mee met de Klassieker Meeleesclub oktober

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Peter Straub

Peter Straub

Peter Straub (Milwaukee, Wisconsin, 1943) is een veelbekroonde Amerikaanse ...

Joe Hill

Joe Hill

Joe Hill (1972) is het pseudoniem van Joseph Hillstrom King. Hij is de tweede zo...