Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

LEWA-leesclub april: Stappers

op 01 april 2024 door

Tijdens de Lees-eens-wat-anders-maand lezen we een boek dat op de rand van het genre ligt en aangrenst bij een ander genre. Dit keer lezen we Stappers van de Vlaamse schrijver Guido Eekhaut. Thriller meets historisch verhaal meets SF/fantasy (tijdreizen).

Veel plezier!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Aspirant-politieman Jason Banbeck bewaakt in een Leuvens ziekenhuis een onbekend en comateus meisje en raakt betrokken in een avontuur dat hij zelfs in zijn wildste dromen niet verwachtte. Wanneer het meisje ontwaakt, proberen twee mannen haar te ontvoeren. Jason vlucht met haar en bevindt zich plots in de Franse stad Tours, in 1944, waar de Duitse bezetter nog de minste van hun problemen is. Want het meisje, Theodora, heeft gevaarlijke vijanden.
Elders, in de eeuwige stad Orsenna, zijn de Families en het Directoraat in een strijd gewikkeld om de heerschappij.
Theodora Kerhonen, dochter van een vooraanstaande Familie komt terecht in een complot dat heel wat verder reikt dan de strijd om de stad. Ze moet vluchten, ver van Orsenna vandaan, en komt in Leuven terecht. In een andere tijd, een ander universum.

Lezen jullie mee?Reacties op: LEWA-leesclub april: Stappers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Guido Eekhaut

Guido Eekhaut

De Vlaamse journalist en auteur Guido Eekhaut (Leuven, 1954) is schrijver v...