Lezen uit de Hebban Top 1000: SF

op 14 mei 2019 door

Hebban heeft dit jaar weer een uitdagende Reading Challenge, zeker als je ook meedoet aan de ReadingChallenge XL.  Een van de maandthema’s (september) is Lezen uit de Top 1000 en omdat er zoveel te lezen is, leek het ons leuk om onze genrefavorieten uit die top 1000 aan te geven. Zo ben je ruim van te voren al voorzien van een tip voor september, kun je de favorieten van onze club afvinken en ontdek je wellicht boeken die je over het hoofd zou hebben gezien. Tevens kun je dan ook nog categorie 5 afvinken uit onze eigen Readingchallenge. Vandaag geven wij, de sciencefictionlezers van de SFFclub, onze top 10 SF-boeken uit de top 1000. Tot ziens in de ruimte!

De top 10

1. Ready Player One Ernest Cline plek 245 (favoriet van Merel, Marjolein,  Eline, Demi, Marc & Yvette)

Yvette: “ Ik moest de hele tijd grijnzen om herkenningen. Dit boek bevestigde dat ik meer nerd ben dan ik dacht, juist omdat ik veel referenties zie en dat leuk vind. I love the 80’s.”

Marjolein : “Wat een leuk boek, lekker geeky. “

2. The Hitchhikers guide to the galaxy –  Douglas Adams plek 239 (favoriet van Eline, Janneke & Marc)

Marc: “Hoe leuk kan een boek toch zijn?”

3. Ik, Robot - Isaac Asimov plek 389 (favoriet van Cindy)

Cindy: “Ik Robot vertaalt mijn angsten ten opzichte van kunstmatige intelligentie. Het geeft een beeld van een zeer verontrustende toekomst.”

4. Fahrenheit 451Ray Bradbury plek 905 (favoriet van Yvette)

Yvette: “Deze behoort echt tot de klassiekers en mustreads “.

5. Cinder Marissa Meyer plek 365 (favoriet van Marjolein & Eline)

Marjolein: "Cinder was voor mij het begin van een geweldige serie. Heel losjes gebaseerd op sprookjes, maar voornamelijk een verhaal over een verrotte maatschappij en een groep rebellen die de strijd aangaat om het te fixen."

6. Weefwereld - Clive Barker  plek 431 (favoriet van Cindy)

Cindy: “Weefwereld is een complex boek dat blijft boeien. Het is gruwelijk, bizar en tegelijkertijd enorm fascinerend.”

7. DuinFrank Herbert plek 186 (favoriet van Marc & ex-clublid  Toon)

Toon: “Hou je eerder van verhalen waar intriges en gekonkel de drijvende kracht zijn en kijk je graag naar Game of Thrones? Dan is Duin van Frank Herbert helemaal voor jou.”

8. Dark MatterBlake Crouch plek 466 (algemeen favoriet)

9. Het recht van de RadchAnn Leckie plek plek 748 (favoriet van ex-clublid Saskia )

Saskia: “Samenvattend kan ik zeggen dat ik het een spannend, boeiend en interessant boek vond.”

10. Zenumagiër William Gibson plek 796 (algemene favoriet)

p.s.Uiteraard zijn er meer SF boeken die we erin zouden willen, maar helaas is en blijft SF een ondergeschoven kindje. Deze lijst is dan ook een verzameling van enkele favorieten van enkele leden en wat al in de top 1000 staat. Dit kan mede met jullie hulp nog veranderen! Gooi jullie Nederlandstalige favoriete SF-boeken hieronder eruit, zodat we ook nog een artikel kunnen maken met boeken die we graag in de top 1000 zouden willen zien!Reacties op: Lezen uit de Hebban Top 1000: SF

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken