Advertentie

Lonely Lovers op Valentijnsdag

op 14 februari 2020 door

Valentijnsdag, ook wel Sint Valentijnsdag, is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. De dag wordt ook aangegrepen om iemand te laten weten dat je haar of hem erg leuk vindt. Nu zouden wij vandaag aandacht kunnen besteden aan de perfecte koppeltjes en de o zo romantische kanten van deze dag, maar dat doen we lekker niet. Vandaag geven wij een boekenlijst met éénkants-liefdes, eenzame figuren of pechhebbers. Zo hoef je je toch niet helemaal alleen te voelen.

Fitz zijn furie

De liefde van Fitz voor Molly ontsluit in het eerste deel, 16 boeken en een ruzie, dood, herrijzenis en een trouwerij later, bestaat hun romance nog? Meer weten, lees de boeken van de Ouderlingen van Robin Hobb. Over de boeken van Hobb kun je meer lezen in deze Magic Monday.

Een draak van een liefde

Eragon ontmoet Arya in zijn dromen. Zij in gevaar, hij een jonge held? Zal hun liefde de ontberingen overleven. Je leest het in de boeken van Christopher Paolini. Geïnteresseerd in de wereld van Paolini? Kijk eens naar deze Magic Monday.

Macht boven liefde

Mara wordt na de dood van haar vader en broer een heerser over een huis in een wereld waar mannen de leider zijn. De huizen onderling spelen een "spel" om de macht. Wie wordt haar geliefde? De man die ze wil trouwen omdat ze zo het "spel" beter kan spelen of de slaaf? Je leest het in Dochter van het Keizerrijk van Raymond E. Feist.

Een gebroken lied

Ceda groeit op met Emre. Ze proberen te overleven in de harde wereld van Sharakhai. Blijven ze vrienden, is er liefde in het spel of ontstaat er iets heel anders. Beaulieu schrijft over deze fantasiewereld in De Twaalf Koningen van Sharakhai.

Is er nog hoop in de toekomst?

Aomame staat vast in de file in Tokyo in 1984. Ze heeft haast en besluit te voet verder te gaan. Wanneer ze van de noodtrap van de snelwegbrug klimt komt ze in een parallelle dimensie terecht die ze 1Q84 noemt. Ook Tengo landt in 1Q84 na het herschrijven van een mysterieus boek. Hun verhaallijnen botsen en raken elkaar continu, ze zijn voorbestemd voor elkaar maar zijn tegelijkertijd zo ver van elkaar verwijderd.

Liefdeloos trouwen

In De dochter van de Toragh van Tisa Pescar is gelijkelingenliefde, zoals homosexualiteit in het boek zo mooi genoemd wordt, een misdrijf waar de doodstraf op staat. Pescar schetst in haar boek dus een situatie die in de echte wereld helaas al te vaak voorkomt, en laat haar personages hier vervolgens hun eigen oplossingen voor zoeken. Nura, de dochter van de Toragh van Birmana, staat op het punt te trouwen met Kyton, zoon van de Toragh van Priade maar haar hart gaat eigenlijk uit naar Armina, de zus van Kyton.

Alleen op de (buitenaardse) wereld

Er is niemand meer alleen en eenzaam dan Mark Watney op Mars. Na een stofwolk denkt de overige bemanning dat hij dood is en laten ze hem achter. Geheel afgezonderd bevindt Watney zich miljoenen kilometers van de rest van de mensheid verwijderd. Hij heeft geen mogelijkheid om een signaal naar de aarde te sturen en zelfs als dat wel mogelijk zou zijn, duurt het jaren voordat een reddingsoperatie hem kan bereiken. Aan liefde denkt hij dus niet, wel aan overleven. Leven jullie met hem mee?

Naar welk boek kijk jij uit deze dag?Reacties op: Lonely Lovers op Valentijnsdag

Meer informatie

Gerelateerd