Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesclub december: De stenen goden

op 26 november 2021 door

Het komt, het komt... die drukke, drukke maand! En omdat december al druk genoeg is en we ook nog de Reading Challenge willen afronden, lezen we in december een kort verhaal. Misschien is dit een totaal onbekend boek en/of schrijfster en/of genre maar denk aan de leuke verrassingen die het kan bieden. Het zou zomaar een leuk bonuscadeau kunnen zijn. Er zit van alles in; het is buitenaards en het heeft relaties, emoties, robotten en humor. Wij lezen daarom in december: De stenen goden van Jeanette Winterson.

Lees je mee? Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort (verkrijgbaar bij de online bibliotheek nl)

In een wereld die keer op keer wordt verpest door de mens, bloeit de liefde tussen een wetenschapster en een 'robo sapiens'. Een interplanetair liefdesverhaal - over Billie en Spike, over het verleden en de toekomst; een reisverhaal; een lofzang op de schoonheid van de wereld. De stenen goden is Jeanette Winterson op haar briljantst. Speels, gepassioneerd, controversieel, en vaak heel grappig. De stenen goden is een roman die voor altijd de verhalen zal veranderen die we vertellen over de aarde, over liefde en over verhalen zelf.

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!Reacties op: Meeleesclub december: De stenen goden

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeanette Winterson

Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (1959) is een Britse auteur. Ze debuteerde in 1985 met S...