Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meeleesclub februari: Mickey7

op 28 januari 2024 door

Februari is filmmaand en daarom lezen we een boek in de categorie verfilmd en uitkomend in 2024. Mickey7 van Edward Ashton zal te zien zijn in de bioscoop als Mickey 17 vanaf eind maart (als er geen vertragingen zijn). Volop tijd om ervoor alvast te lezen.

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

Mickey7 is een kloon, onderdeel van een expeditie van ruimtekolonisten naar de ijsplaneet Niflheim. Hij heeft een zeer specifieke rol in het team: bij elke gevaarlijke klus waar de kans groot is dat een expeditielid het niet zal overleven, moet Mickey7 in actie komen. Gaat hij dood, dan wordt hij opnieuw gekloond met bijna al zijn herinneringen intact. Het is geen droombaan, maar toen de allereerste Mickey het contract tekende had hij weinig opties. Schuldeisers zaten op zijn hielen en hij moest zo snel mogelijk het zonnestelsel verlaten.

Nu, na zes keer sterven, heeft Mickey7 leren leven met de bijzondere arbeidsvoorwaarden. Hij maakt zich klaar voor een nieuwe missie, en het onvermijdelijke gebeurt: hij stort in een afgrond. Het duurt niet lang voordat Mickey8 paraat staat. Maar is Mickey7 wel echt dood? En als dat niet zo is, kunnen er twee Mickeys tegelijkertijd bestaan?

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Meeleesclub februari: Mickey7

Meer informatie

Gerelateerd

Over