Merel en Marjolein bij Keltfest 2019

op 03 juni 2019 door

25 mei was het zo ver. De eerste dag van Keltfest 2019. Merel en Marjolein gingen erheen. Voor beide was het de eerste keer. Wat wij in elk geval wisten is dat wij bij Rapalje wilden zijn. Voor de rest zouden wij ons laten verrassen door het festival.

25c29ce513b703090509e8cc684656cc.png

Marjolein

Hoewel ik regelmatig langs het Floriadeterrein ben gereden was het voor mij de eerste keer dat ik op het terrein was en wow, wat is het daar mooi. Een perfecte setting voor dit festival. Het was wel even lopen vanaf het parkeerterrein, maar de doedelzakmuziek kon je al wel horen. Ook was het al leuk om alle medebezoekers en hun geweldige outfits te bekijken. Zelf had ik een Outlander-jurkje aan, maar ik was echt jaloers op alle mooie uitdossingen die ik heb gezien.

93ed3dbedd5e5ac476c8dc42c21237de.png Het eerste wat je ziet als je het terrein opkomt is de Oak King. Echt een geweldig gemaakt beeld waar sommige kinderen een beetje bang voor waren, omdat het zo realisitisch is. Overal staan bordjes en het leek ons wel verstandig eerst muntjes te gaan halen. Wat later ook wel bleek, want wij stonden nauwelijks in de rij terwijl er later enorme rijen stonden.
Er waren eigenlijk 3 terreinen en op de paden er naartoe stonden allerlei verschillende soorten kraampjes. Wij hebben 3 uitgevers gezien. Gelukkig had ik de meeste boeken al anders zou ik een stuk armer thuisgekomen zijn. Ook was er kleding en kruiden en van alles om jouw outfit te creëren. 

Op het eerste terrein was de doedelzakcompetitie en later bleek ook de pubtent. Dit laatste stond niet zo goed aangegeven en het was ook niet echt duidelijk dat hier de danslessen zouden zijn. Dat was wel jammer. 
Ook waren hier allerlei lekkernijen te krijgen. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor de heerlijke knoflookslingerchips met knoflooksaus. Het is dus wel goed dat ik mijn Jamie niet heb ontmoet, want ik zal wel uit mijn mond geroken hebben.

Op het tweede terrein was Hill Stage waar Rapalje optrad. Toen wij hier aankamen begonnen ze net met Schotse danslessen. Zo leuk om te zien, maar goed dat ik er niet tussen ben gaan staan. Bij een van de dansen moest je namelijk steeds van partner wisselen. Het waren ook allemaal partnerdansen en ik ben meer van het solo-dansen. Kijken was echter ook al heel leuk. Wat mij hier en sowieso bij het festival opviel was alle acceptatie. Iedereen mocht er zijn. Iedereen was anders. Echt een hele fijne sfeer.

Ook hier was weer veel lekkers te halen. Zelf ben ik voor een Hongaarse specialiteit gegaan, Langos. Dit was krokant deeg met een knoflooksaus (weer die knoflook) en geraspte kaas. Echt ontzettend lekker.

6f05f6fa663e6b63211311bf3c6ef3aa.png

Op het derde terrein was ook een stage en hier waren verhalenvertellers op muziek. Dit was ook ontzettend leuk. Hier hebben wij gekeken naar een optreden van de Keltische Hobbits een ontzettend leuk duo. Hun muziek was vrolijk en de zangeres Iris heeft een prachtige stem.

Kortom een prachtige dag al waren er wat persoonlijk minpuntjes. Ik ben vergeten mij in te smeren en kwam er thuis achter dat ik enorm verbrand was. Qua organisatie had ik het fijn gevonden als er bij de podia en de pub ook een programma stond. Internet in de Haarlemmerliede is echt prut dus het programma raadplegen is niet altijd een succes.

Merel

Al heel wat jaren ben ik als bezoeker op evenementen als Elfia en Castlefest te vinden, maar Keltfest kende ik nog niet. Ontzettend leuk om hier ook eens naar toe te gaan!

0d35369efac2236dbf8d81ae4e24d3f3.jpgDe locatie vond ik echt prachtig! Veel groen en de verschillende onderdelen bevonden zich op een soort eilandjes. Je kon zelf ook de heuvel opklimmen en vanaf de toren genieten van het prachtige uitzicht. Tijdens het lopen van eilandje naar eilandje kwamen we vanzelf langs de markt waar van alles te koop was: boeken, kleding, drinkhoorns en nog veel meer.

We begonnen bij Hill stage waar een workshop balfolk gegeven werd. Er werden wat waarschuwingen gegeven, er moest ook flink wat gedraaid worden en sommige bezoekers hadden enorme kisten aan hun voeten, anderen liepen op elfenvoetjes (oftewel, gewoon op blote voeten). Helemaal zonder gevaar was deze workshop dus niet, vooral niet als je de kluts kwijt raakt over wat nu links en rechts is, en wij hebben dan ook op een veilige afstand van deze workshop genoten.

Daarna hebben we de rest van het terrein verkend tot het tijd was voor Rapalje. Ik had hen al eens eerder zien optreden en wilde deze dag ook zeker naar hun optreden! Daar aangekomen bleek het ineens best wel druk. Omdat het terrein zo groot is, merkten we de rest van de dag eigenlijk helemaal niet dat er zo veel mensen waren. Maar nu hadden alle bezoekers zich verzameld voor het optreden.

a4d674f30fc25335923b0e0e0b5515e6.jpgRapalje, uiteraard gekleed in kilts, speelde een aantal bekende nummers en daarnaast ook wat nummers van hun nieuwe cd. Het leuke van Rapalje vind ik dat het zo gevarieerd is, omdat ze heel wat verschillende instrumenten gebruiken. Grappig vond ik dat het nummer Wat zullen we drinken niet alleen door Rapalje werd gezongen, maar dat we dit later bij het optreden van de Keltische Hobbits ook weer te horen kregen. Twee hele verschillende uitvoeringen!

Het meest bijzondere van de dag en ook echt typisch voor Keltfest vond ik de doedelzakcompetitie. Dit ging de hele dag door: De wedstrijd begon meteen bij de start van Keltfest om 10 uur en eindigde pas om 17 uur.

7902f585f6ca0b87d77c8906d4190da3.jpg

Verschillende teams brachten hun muziek ten gehore terwijl een streng uitziend jurylid druk met een beoordelingslijst om hen heen liep. Ik wist niet dat er zoveel mensen waren die doeldelzak speelden! Erg gaaf om al die muzikanten te zien, elk team met zijn eigen kleur kilt.

Al met al heb ik erg genoten van deze dag. Mooie muziek, lekker eten, fijne sfeer, wat wil een mens nog meer! Helaas had ook ik niet aan zonnebrandcrème gedacht, dus ik kwam ook als een rode kreeft thuis. Inmiddels is dat goed bijgetrokken en ben ik mooi bruin, maar volgend jaar ga ik me toch maar insmeren!

Meer weten over Keltfest? Bekijk hier de website. Kijk ook eens in onze Fantasy Evenementen Kalender voor nog meer suggesties voor fantastische uitjes!Reacties op: Merel en Marjolein bij Keltfest 2019

Meer informatie

Gesponsorde boeken