Advertentie

Nederfantasy: Verwacht & Verschenen #2

op 25 maart 2020 door

Elke maand kijken we uit naar nieuwe fantasyboeken van eigen bodem. Wij gaan op zoek naar Nederfantasy die bijna uitkomt én naar Nederfantasy die net verschenen is. Nederfantasy heeft echter nog wel eens de neiging om ineens magisch te verschijnen. Hebben we een boek gemist? Laat het ons weten in de comments!

Verwacht

Panda en het zwarte Dat - Jasper Polane

Het levensgevaarlijke zwarte Dat vernietigd alles wat je lief is. Panda is ervan overtuigd dat haar vader, de machtige tovenaar Kaldilin, haar moeder per ongeluk in een schildpad heeft omgetoverd. Door de magie is Mams uit ieders geheugen gewist, behalve bij Panda. Nu doet ze er alles aan om haar moeder weer te herstellen. Maar hoever zal ze gaan en wie kan ze vertrouwen in Eteria?

Vorige keer noemden we deze novelle, die deel uitmaakt van Project Dizary, al. Inmiddels is bekend dat het boek eind maart zal verschijnen, voorbestellen in de webshop van Dizary is nu mogelijk.

Schamel verbond - Johanna Lime

Naar verwachting zal in april Schamel verbond van Johanna Lime verschijnen. Dit is het derde deel in De vergeten vloek trilogie. Eerder lazen wij al de eerste twee delen en schreven daar een duorecensie over. Wij kijken in elk geval uit naar het volgende deel!

Verschenen

Rode Nevel - Dirk Speelman

2054. Global climate disruption is een onmiskenbare grauwe realiteit geworden. De vraag is niet meer of we de strijd tegen het op hol geslagen klimaat zullen verliezen, de vraag is wanneer. Terwijl zowat de hele wereld op deze nieuwe werkelijkheid reageert met verslagenheid en gelatenheid, timmert in Brazilië een visionair ondernemer aan een nieuwe toekomst voor de mensheid. Een toekomst die, als het van hem afhangt, niet op onze aarde zal liggen. Daar waar enkele jaren geleden alleen nog Braziliaanse wildernis lag, wordt nu in recordtempo gebouwd aan Space Valley, een kilometerslange aaneenschakeling van nieuwe bedrijven en onderzoekscentra, opgetrokken rond één centraal thema: ruimtevaart. Wanneer in een van de studentenpubs op de campus van het IISS, de prestigieuze universiteit in het hart van Space Valley, een jonge vrouw overlijdt in onduidelijke omstandigheden, begint voor inspecteur Ana Díaz een moeizame zoektocht naar de waarheid.

Dirk Speelman is onderzoeker bij KU Leuven en is daar eveneens lid van het Instituut voor Artificiële Intelligentie (AI). In Rode Nevel, dat zijn debuut is, wordt onze toekomst gedomineerd door klimaatverandering, big data en AI. Het boek lijkt een mooie mix te zijn van het thrillergenre met het sciencefictiongenre.

Ruisreizigers - Johan Klein Haneveld

Van buitenaardse rassen die agressief reageren op het kleinste onderlinge verschil tot grotten waarin speleologen zomaar verdwijnen; van planten met een eigen wil tot mensen die wel heel ver gaan in hun obsessie met een computerspel. In deze bundel verontrustende verhalen is niets wat het lijkt. Of het nu gaat om touwtje springen of een avondje op de spellenvereniging. Alles wat wij zo gewoon vinden, kan een duister geheim verbergen.

Johan Klein Haneveld schreef al zestien boeken. Met Ruisreizigers zet hij zijn derde bundel neer. Het een bundel met korte, verontrustende verhalen. Durf jij het aan? 

De tocht - Anna López Dekker

 “Er verschijnt een vreemde vlek, alsof de lucht zelf donkerder wordt en alle energie opgezogen wordt op zoek naar de verloren balans. De Ziekte is begonnen.”

Qelarha en Dalnohr zijn vastbesloten om de Ziekte een halt toe te roepen. De dodelijke energie, die overal waar het ontstaat het leven wegzuigt, eist steeds meer plekken op. De leefwereld van de elfen is in gevaar en dat zal weldra ook voor die van de mensen gelden.

Het probleem is dat niemand weet waar de Ziekte vandaan komt, laat staan hoe die te bestrijden. De elfen proberen het al eeuwen en hebben nooit meer kunnen doen dan het verval dat ze veroorzaakt tijdelijk vertragen. De gecombineerde aarde- en vuurmagie van Dalnohr en Qelarha is sterk, maar of die genoeg zal zijn om het tij te keren, is nog maar de vraag.

De tocht is het tweede deel van het tweeluik Lathrain. Vorig jaar schreven we al een oordeel over het eerste deel: De band. Anna López Dekker heeft een Nederlandse moeder en een Cubaanse vader. Ze begon met het schrijven van fantasy in het Spaans, maar heeft de Lathrain boeken in het Nederlands geschreven.

Naar welke Nederfantasy kijk jij uit?Reacties op: Nederfantasy: Verwacht & Verschenen #2

Meer informatie

Gerelateerd