Onze favoriete boeken van eigen bodem

op 29 november 2018 door

Het is alweer bijna december en dat betekent dat de november Nedermaand al weer bijna ten einde loopt. We hebben met veel plezier boeken van eigen bodem gelezen en hier over geschreven. Vandaag vertellen we jullie wat onze favorieten zijn.

De favoriet van Yvette is Thorgal van Jean van Hamme en Grzegorz Rosinski:

dc8c5978314cc0a5b064a5df9cd0a904.gifMijn fantasyboeken-van-eigen-bodemlijst is nog zo klein dat ik onmogelijk er een favoriet al van kan kiezen. Iets met statistisch gezien te weinig vergelijkingsmateriaal. Op stripgebied daarentegen heb ik een absolute favoriet en wel van Vlaamse makelij: Thorgal. Ik schreef er al over voor de Week van het Beeldverhaal/Club van Toen. Al vanuit mijn jeugd is deze favoriet, vanwege de realistische tekeningen, de vikingenthematiek, de stoere verhalen en de hint van Scifi op de achtergrond. Zelden heb ik zo'n mooie mix van historie, SF en fantasy gelezen, maar het is vooral nostalgie nu.

De favoriet van Marjolein is Overstekers van Petra Doom:

Deze Urban fantasy heeft dezelfde kwaliteiten als mijn favoriete series van Kelley Armstrong en Richelle Mead. Een serie waar ik waarschijnlijk geen genoeg van zal krijgen. De mix tussen fantasy en "realiteit", de interessante karakters, de mythologische wezens en een vleugje romantiek. Fantastisch!

De favoriet van Janneke is Smeulend venijn van Johanna Lime:

daea0e7093f0f423983e29a5648a2f59.jpgWaarom Smeulend Venijn mijn favoriet is? Johanna Lime heeft mij positief verrast met vlotte verhalen en leuke personages. Eigenlijk zou ik hier een combinatie moeten noemen van Sluimerend Vuur en Smeulend Venijn gezien ze zo nauw met elkaar verbonden zijn. Johanna Lime heeft mij met beide boeken positief verrast, een vlot verhaal, goed uitgewerkte personages en bovenal een uniek concept door twee boeken parallel te laten lopen. In de boeken komen het ouderwetse uit het verleden en het futuristische van de toekomst samen en is er een interessante binding tussen religie en magie. Voor mij mijn favoriete Nederlandstalige fantasy omdat ik ze zeker weten vaker dan eens zal lezen.

De favoriet van Vanessa is Sperling van W.J. Maryson:

Het is een van mijn eerste fantasy boeken die ik als tiener heb gelezen. Ik vond het geweldig.
Tevens heeft het mij in contact gebracht met de schrijver en andere fantasy liefhebbers. Met wie ik samen op puzzeltocht ging om de diepere lagen in de reeks te ontdekken.

De favoriet van Merel is De scrypturist van Paul Evanby:

10807995df1dc24edc20263cceedc5c9.jpgToen ik De scrypturist las, had ik niet meteen het idee een oorspronkelijk Nederlandstalig boek te lezen. Paul Evanby bleek echter het pseudoniem te zijn voor de Nederlandse auteur Paul Evenblij. De scrypturist is een boek waar je echt even goed je aandacht bij moet houden, maar dat is het waard! Intrigerende personages, mooi taalgebruik en een originele vorm van magie (werelden en spreuken worden namelijk geschreven) maken dat dit mijn favoriete fantasyboek van eigen bodem is!

Wat is jullie favoriet?Reacties op: Onze favoriete boeken van eigen bodem

Meer informatie

Gerelateerd