Advertentie

Scifi & Fantasy-ambassadeur Eline

op 18 februari 2018 door

Hallo iedereen, mijn naam is Eline, ik ben 19 jaar oud en ik hoor sinds kort ook bij de Scifi en Fantasy club. Ik studeer Taal- en Letterkunde Nederlands-Engels met als optie journalistiek en ben afkomstig van België, waar ik in een klein dorpje woon met mijn ouders en mijn hond.

Ik was al een grote boekenfan van het moment dat ik kon lezen en het fantasy genre trok al meteen mijn aandacht. Ik was als kind absoluut verliefd op Fantasia van Geronimo Stilton, maar schakelde al snel over op Harry Potter en de boeken van Anne West. Nu heb ik het motto: “hoe dikker het boek, hoe beter” en ik ben me momenteel door de boeken van Brandon Sanderson aan het werken. Ik probeer ook al een tijdje om me door Game of Thrones te worstelen, maar voorlopig ben ik nog niet verder geraakt dan het eerste boek. Ik probeer ook zoveel mogelijk Scifi te lezen, want The Hitchhiker's Guide to the Galaxy van Douglas Adams en The Martian van Andy Weir horen zeker bij mijn favoriete boeken, maar ik vind het meestal wat moeilijker om goede, nieuwe Scifi boeken te ontdekken.

Naast Fantasy en Scifi lees ik af en toe eens een thriller of een YA boek, vooral als er ook Fantasy of Scifi in het YA boek zit. Ik ben momenteel in spanning aan het wachten op de nieuwe novelle in de Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas en ik probeer ook bij te blijven bij de boeken van Cassandra Clare. Ik word vooral aangetrokken door Fantasy en Scifi, omdat het vaak helemaal anders is dan de echte wereld. In dit soort boeken is bijna alles mogelijk en er zijn zoveel mythische wezens en volkeren om over te lezen. Ik vind niets leuker dan na een lange dag vol lessen en taken te verdwijnen in een goed Fantasy boek vol avontuur en draken (want ze zijn gewoon zo geweldig!).

Als nieuwe ambassadeur van Scifi en Fantasy schrijf ik natuurlijk ook heel graag. Vroeger was ik actief op Quizlet.nl waar ik mijn eigen verhalen schreef en soms zelfs een eigen vervolg op een boek, wanneer ik te ongeduldig was om te wachten op het echte vervolg. Nu schrijf ik vooral recensies op Hebban en ik heb me dit jaar ook voorgenomen om actiever te zijn op mijn eigen blog. Ik moet ook veel schrijven voor mijn lessen, maar dat is natuurlijk nooit zo leuk als het schrijven van een artikel over een leuk Scifi of Fantasy boek. Mijn professor Engels wordt zelfs gek als we nog maar de naam Harry Potter durven uitspreken.

Ik kijk er naar uit om veel leuke artikels te schrijven en ik hoop natuurlijk dat jullie deze even leuk en interessant gaan vinden!Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Eline

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een man. Nou, een muis eigenlijk, een deftig warhoofd. Hij i...

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

Andy Weir

Andy Weir

Andy Weir werd geboren in Californië en is de zoon van een fysicus en een i...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is een Amerikaanse YA-schrijfster. Maas studeerde Creative Writing...