Advertentie

Scifi & Fantasy-ambassadeur Janneke

op 17 februari 2018 door

Als een van de nieuwste ambassadeurs van de Scifi- & Fantasy club mag ik mij graag aan jullie voorstellen! Ik ben Janneke, 29 jaar oud en ben al zo lang ik mij kan herinneren een echte lezer. Thuis zijn we met zijn drietjes, mijn man en tevens mede leesliefhebber, ons dochtertje en ikzelf. Ik werk als UX Designer en in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk hobby’s uit te voeren. Daarnaast heb ik altijd tijd voor een goed boek en om daar een stukje over te schrijven voor mijn blog.

Mijn eerste aanraking met fantasy was, hoe cliché misschien ook, met Harry Potter en de Steen der Wijzen. Toen dat boek uitkwam zat ik in groep 8 van de basisschool en de juf las hem voor. Vanaf dat moment heb ik op de dag van release elk nieuw boek over Harry Potter direct gelezen. 

Nog steeds is fantasy mijn favoriete genre. Ik heb de afgelopen vijftien jaar veel series verslonden. Van traditionele fantasyreeksen Terry Goodkind zijn Wetten van de Magie en diens opvolgers, via De Verheven Steen van Margaret Weiss en Tracy Hickman, De wereld van Drizzt van R.A. Salvatore en de boeken van Raymond E. Feist en George RR Martin tot Young en New Adult fantasyreeksen zoals het Hof van Doorns en Rozen van Sarah J Maas en de Steampunk Chronicles van Kady Cross. Het selecteren van boeken om hier te noemen vond ik niet makkelijk, er zijn immers nog zoveel meer goede en fijne fantasyauteurs.

Science Fiction is nog vrij nieuw voor mij maar vind ik onwijs fascinerend. Zo fascinerend zelfs dat ik de eerste stappen gezet heb tot het schrijven van een manuscript met SF en Fantasy invloeden. The Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams is hier een van mijn favorieten. Tevens ben ik erg benieuwd naar Mars van Andy Weir welke bij mij op de planning voor mijn Hebban Challenge staat dit jaar.

Naast Fantasy en Science Fiction gaat lezen voor mij nog veel verder. Eigenlijk lees ik elk genre, het enige wat ik nodig heb is een pakkend verhaal en dan komt het al goed. Het is dan ook lastig kiezen welk genre mij eigenlijk het minste ligt. Ik ben niet moeilijk en vind alles leuk. Wat misschien leuk is om te weten is dat ik ook gek ben van Graphic Novels en dan met name de Japanse Anime’s. Nu heb ik sowieso een fascinatie voor Japan. In 2014 en 2017 heb ik het land mogen bezoeken en ben ik mijn hart verloren aan de mensen, de cultuur en het eten. Maar ook aan de schrijvers daar waarbij Haruki Murakami natuurlijk op nummer één staat.

Als ambassadeur van Scifi en fantasy op Hebban wil ik jullie graag meenemen naar de mooiste werelden die ik heb leren kennen en hoop te leren kennen op papier!Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Janneke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Goodkind

Terry Goodkind

Terry Goodkind (1948-2020) was een Amerikaanse fantasy-auteur. Hij is vooral be...

Raymond Elias Feist

Raymond Elias Feist

Raymond Elias Feist studeerde in San Diego. In 1982 werd zijn boek Magi&eum...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Gesponsorde boeken