Scifi/Fantasy en de challenge: boeken die je in 1 avond uitleest

op 02 november 2018 door

Fantasy en sciencefiction zijn genres die bekend staan om de dikte van hun boeken. Er zijn maar weinig scifi- en fantasyboeken die je in één avond uitleest. Toch heb je niet altijd tijd of zin om zo'n dik boek te lezen. Daarom een lijstje van scifi- en fantasyboeken die je in één avond uit kan lezen.

Sciencefiction- en fantasyboeken die je in één avond uit kan lezen.

Alle boeken in de lijst hieronder bevatten maximaal 200 pagina's en zijn daarom ideaal als boek tussendoor of voor in één avond.

 • Acmala - Johan Klein Haneveld neemt je mee naar de Wold van Dizary en schetst een complexe wereld in slechts 96 pagina's. 
 • Alice in Wonderland - Lewis CarollDe klassieker over het meisje Alice dat op een verbazingwekkende reis naar Wonderland gaat. Deze prachtig geïllustreerde versie telt 219 pagina's. Niet geïllustreerde versies hebben, in verschillende uitgaven, allemaal rond de 190 pagina's.
 • De Aflossing - Terry Goodkind. De proloog van de Wetten van de Magie. Een korte roman dat de basis vormt van de wereld van Richard en KahlanDe Aflossing telt 128 pagina's.
 • De Tijdmachine - HG Wells is al geschreven in 1895 en misschien wel een van de grootst wordt gezien als een van de grootste sciencefictionboeken allertijden en dat met 158 pagina's. 
 • De Hagenridder - George RR Martin. De hagenridder is met 144 pagina's een kleintje binnen de wereld van het Spel der Tronen. Het speelt zich ongeveer honderd jaar af voor de bekende boeken die verfilmd zijn tot succesvolle tvserie.
 • De IJsdraakGeorge RR Martin, ook uit de wereld van de Lannisters en de Starks, is met zijn 128 pagina's een dunnetje te noemen. Adara, het winterkind, kan als enige de legendarische IJsdraak temmen. Dit boek leent zich ook goed voor jongere lezers.
 • De Kleine Prins - Antoine de Saint-Exupéry. De Kleine Prins is een modern sprookje over een kleine prins die verhalen vertelt over zijn thuisplaneet, andere planeten en hun heerser. Met 96 pagina's een must-read voor alle lezers.
 • De Maanvlinder - Jack Vance is een klein uitstapje van 79 pagina's naar de wereld van Jack Vance. De Maanvinder wordt door fans van Vance gerekend tot zijn beste verhalen. 
 • De Muziek van de Stilte - Patrick Rothfuss voor wie niet kan wachten op het derde, dikke, boek over Kvothe is dit boek over Auri met zijn 176 pagina's een welkome leeservaring.
 • De put en de slinger - Edgar Allan Poe. Nog een klassieker op deze lijst, met 22 pagina's vertelt de Put en de Slinger het verhaal van een gevangene van de Spaanse Inquisitie die langzaam door zijn cel in een put geduwd wordt.
 • De slaapster en de spintol - Neil Gaiman. Een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje door meesterverteller Neil Gaiman. Met 72 pagina's en prachtige illustraties een boek wat je zeker in één avond uit zal lezen. 
 • De Thuiskomst - Robin HobbMet de thuiskomst schreef Robin Hobb een proloog voor de boeken van de Zoon van de Krijger. De Thuiskomt is het 136 pagina's tellende dagboek van vrouwe Carillion Carrock op weg naar onafhankelijkheid.
 • De vertelsels van Baker de BardJK Rowling. Dit boek werd al genoemd in Harry Potter en de Relieken van de Dood en werd door JK Rowling opgeschreven en uitgegeven als companion bij de originele serie. Dit 125 pagina's tellende boekje bevat vijf unieke toversprookjes met aantekeningen van Professor Perkamentus.
 • De Wilde Gave van Ursula LeGuin. Een 206 pagina's tellend boek van bekroond schrijster Ursula LeGuin met vragen over gaven, familietradities en het kiezen van je eigen pad.
 • Een Rimpel in de Tijd - Madeleine L'Engle telt 160 pagina's. Dit jaar verfilmd door Disney vertelt Een Rimpel in de Tijd het vrehaal over drie kinderen die door tijd en ruimte reizen om hun vermiste vader terug te vinden.
 • Het transgalactisch liftershandboek - Douglas Adams is het eerste van de zes boeken over Arthur Dent die de ruimte ingetrokken wordt. Met 188 pagina's leren we in dit boek het antwoord op de ultieme vraag.
 • Over de Muur - Garth Nix is een novella uit de wereld van het Oude Koninkkrijk. Een boekje van 116 pagina's over Nicholas Sayre en de strijd die volgt op zijn strijd met de Verwoester. 
 • Roverandom - JRR Tolkien. Een 125 pagina's tellend boek over een hond die in speelgoed verandert. Een boekje van de schrijver van In de Ban van de Ring. Wat wil je nog meer? 
 • The Legend of Sleepy Hollow - Washington Irving. Het verhaal over Ichabod Crane en de Headless Horseman. Met 56 pagina's is deze korte klassieker er eentje die zijn naam waarmaakt.
 • The Strange Library - Haruki Murakami. In dit 96 pagina's tellende boek laat je je opsluiten in een kamer in een vreemde bibliotheek. 
 • Yurei: Dwaallichten - Johan Neefjes is een graphic novel om het lijstje mee af te sluiten. In 52 pagina's maak je kennis met Yurei, vrouwverschijningen in spookverhalen.

Misschien heb jij ook nog wel een boek dat je in één avond hebt uitgelezen. Welk raad jij ons aan?Reacties op: Scifi/Fantasy en de challenge: boeken die je in 1 avond uitleest

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Johan Klein Haneveld

Johan Klein Haneveld

Ik ben fanatiek lezer van jongs af aan, fan van SF en fantasy, en zelf ook schri...

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engel...

Terry Goodkind

Terry Goodkind

Terry Goodkind (1948-2020) was een Amerikaanse fantasy-auteur. Hij is vooral be...

H.G. Wells

H.G. Wells

De vader van de moderne science fiction is zonder twijfel de Engelse schrijver H...

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry was een Franse beroepspiloot en schrijver. Hij w...

Gesponsorde boeken