Scifi/Fantasy en de challenge: boeken van een auteur jonger dan 30 jaar

op 28 juli 2018 door

De maand juli is bijna voorbij, we zijn over de helft van 2018 en je weet nog niet welk boek je voor challenge categorie #21 gaat lezen. Niet getreurd, we geven je graag wat suggesties. Het vinden van boeken geschreven door auteurs jonger dan dertig is niet altijd even makkelijk en daarom hebben we hier een lijstje opgesteld om je verder te helpen met deze challenge categorie. Hier volgen een aantal voorstellen met een fantasy, scifi of horror tintje. De volgende boeken zijn allemaal geschreven door auteurs die nu jonger dan 30 zijn of op het moment dat ze het boek schreven jonger dan 30 waren.

 • Het BottenseizoenSamantha Shannon Het eerste deel in een serie waarin de gedachten van niemand veilig zijn voor het hoofpersonage, een helderziende die werkt in de Londense onderwereld.
 • RoodPierce Brown Een boek dat vergeleken wordt met De Hongerspelen van Suzanne Collins en Enders Game van Orson Scott Card en dat zich afspeelt op Mars.
 • EragonChristopher Paolini De boerenzoon Eragon vindt op een dag een drakenei en dat verandert zijn leven voor goed. Dit is het begin van de sage van Eragon, de drakenruiter.
 • Het transgalactisch liftershandboekDouglas Adams Het eerste boek uit de komische sciencefiction franchise bedacht door Douglas Adams. 
 • De glazen troonSarah J. Maas Een huurmoordenaar krijgt de keuze om haar leven te slijten in de gevangenis of om deel te nemen aan een toernooi om de nieuwe kampioen van de koning te worden. Dit toernooi blijkt al snel een gevecht voor haar leven te zijn. 
 • De donkere kant van de zon Terry Pratchett In een wereld ver in de toekomst waarin alles voorspelt kan worden, is de toekomst van het hoofdpersonage toch onzeker.
 • De tijdmachineH.G. Wells  Een boek dat door velen gezien wordt als een van de grote sciencefiction meesterwerken, geschreven door de vader van de moderne sciencefiction. 
 • ElantrisBrandon Sanderson Een debuut over een stad die vroeger vol voorspoed was en bewoond werd door wezens die hun krachten voor goed gebruikten, maar waar op mysterieuze wijze alle magie verdwenen is.
 • De nieuwelingTaran Matharu Het eerste deel in een serie over een smidsleerling die demonen uit een andere wereld kan oproepen.
 • FrankensteinMary Shelley Het klassieke horrorverhaal over de excentrieke wetenschapper Victor Frankenstein, die bezeten is van de wens om een levend wezen te scheppen.
 • CarrieStephen King De debuutroman van de koning van de horror over een tienermeisje met een angstaanjagende kracht.
 • Het stervende lichtGeorge R. R. Martin Een boek over een stervende wereld die ver weg is geraakt van de andere sterren en terecht is gekomen in een koud en donker stukje ruimte waar geen leven mogelijk is.
 • Schaduw van de nieuwe maanLynn van Puyenbroeck Een boek waarin drie personages centraal staan, die elk tegen hun eigen demonen moeten vechten en waarin de Hoedster, een godheid, de wereld in haar greep heeft.
 • DodenritMaggie Stiefvater  In dit boek staat de jaarlijkse Scorpio Race centraal. Een race waarin ruiters zich lang genoeg moeten vastklampen aan hun waterpaarden om de finish te bereiken, maar niet iedereen slaagt erin de finish levend te bereiken. 
 • De beer en de nachtegaalKatherine Arden Een winters sprookje dat zich afspeelt in Rusland en je leert dat sommige verhalen wel eens gebaseerd kunnen zijn op waarheid.
 • Hoge OmensNeil Gaiman (jonger dan 30 bij publicatie), Terry Pratchett Een boek geschreven door twee groten namen uit de literaire fantasy wereld over een voorspelling die zegt dat de wereld aanstaande zaterdag zal vergaan.
 • Rode koninginVictoria Aveyard In dit boek wordt je plaats in de maatschappij bepaald door de kleur van je bloed, maar dit hele systeem wordt op zijn kop gezet wanneer een meisje met rood bloed krachten blijkt te bezitten die alleen mensen met zilver bloed zouden mogen hebben.
 • Leerling tovenaar vader & zoon - Thomas Olde Heuvelt Een vader probeert zijn zoon hetzelfde leed te besparen dat hem tot een gemankeerd mens maakte en raakt daardoor verwikkeld in een strijd met de dood en wezens die niet van deze wereld zijn.
 • Bloed en beenderen - Tomi Adeyemi In een wereld waar magie een doodzonde is probeert een meisje in samen met een prinses op de vlucht de magie terug te brengen.
 • Vrees me - Tahereh Mafi Een meisje met een dodelijke aanraking staat voor de keuze of ze gebruikt wil worden als wapen of wil vechten in het verzet tegen een organisatie die al vele doden veroorzaakt heeft.

Uiteraard zijn er nog meer boekenopties, maar met deze lijst kom je al een heel eind als je wilt lezen (met een fantasy tintje) voor de Hebban Reading Challenge 2018. Heb jij al wat boeken gelezen uit deze lijst of heb je nog aanvullingen? Voor welke categorie hebben jullie nog hulp nodig? Laat ons je mening weten.Reacties op: Scifi/Fantasy en de challenge: boeken van een auteur jonger dan 30 jaar

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Samantha Shannon

Samantha Shannon

De Engelse auteur Samantha Shannon (Hammersmith, Londen, 1991) groeide op in Lon...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rech...

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Terry Pratchett

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertro...

Gesponsorde boeken