Scifi/Fantasy en de challenge : Tips van de boekverkoper

op 01 mei 2018 door

Hebban heeft dit jaar weer een uitdagende Reading Challenge voor lezers bedacht. Bij de Club van Sciencefiction/Fantasy gaan wij ook graag de challenge aan. Bij elke categorie die je kan afvinken, gaan we proberen bijpassende boeken uit ons genre te vinden. Vandaag is de Challenge categorie #10 Lees een tip van een boekverkoper aan de beurt.

Nou leek het ons leuk om ook meteen de Boekentipper uit te proberen en te kijken welke boekhandelaar het aandurfde om ons een tip te geven. Zelf zijn wij ook al bedreven in het geven van Boekentips, maar tips ontvangen leek ons ook erg leuk.

Merel, Marjolein, Janneke, Eline en Yvette gingen de uitdaging aan en lieten zich verrassen met een tip van de professionals: de Boekverkopers! Janneke en Yvette laten eerst hun bevindingen zien:

Janneke kreeg een tip van Anouk van der Zee van Bek, Boeken & Bijzonder

6da29d85c094fa06ea7ec8a1c9e9a7be.jpg

Ohh Janneke, wat heerlijk! Ik grijp mijn kans schoon en introduceer Brandon Sanderson bij jou. Dit is mijn fantasy-held. Als ik kijk naar de fantasy auteurs die je kent, moet je hem absoluut aan je lijstje toevoegen. Deze man is ten eerste bijzonder productief, hij schrijft zeker 1 boek per jaar en er komen ook allerlei andere dingen van hem uit: novelles, prequels, graphic novels... noem het maar op.
Hij is een absolute meester in het bedenken van fantasy werelden. Ik zeg het je, bij elke serie die hij schrijft verzint hij een compleet nieuw magisch systeem en een compleet nieuwe wereld. Die werelden hangen bovendien allemaal samen in één grote cosmere. Je kunt alles afzonderlijk lezen, maar voor de die hard fans zijn er zeker verwijzingen te vinden naar de andere boeken. 

Heb je door dat ik ontzettend enthousiast ben over deze man? Ik weet niet eens waar ik moet beginnen om je iets aan te raden. "Warbreaker" is denk ik de beste, omdat het boek redelijk op zichzelf staat en zijn unieke manier van wereldbouwen aan je laat zien. Het is een van mijn favorieten, en een goede introductie. Als je die leuk vindt, is er nog veel meer. "The Emperor's Soul" is mijn absolute topper, een novelle die me echt wakker kan houden. Of "Mistborn", de trilogie waar hij beroemd mee geworden is. Of zijn nieuwste serie, waarvan nu drie boeken uit zijn. Dat gaan er maar liefst 10-12 worden. 

Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere fantastische schrijvers van fantasy die je wellicht nog niet kent. Alexandra Bracken (YA) met The Darkest Minds. Samantha Shannon (fantasy) met The Bone Season. Jay Kristoff met Nevernight. Brent Weeks (álles), Nathalie Koch met De Verborgen Universiteit. Pierce Brown als je ook voor SF gaat. Mark Lawrence met Red Sister...

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Ik wens je in elk geval veel leesplezier,

Groeten,
Anouk

Boekverkoper bij Bek, Boeken & Bijzonders (www.bekboeken.nl)

Wat vond Janneke van de tip?

Ha Anouk,
Wat een ontzettend leuke tip heb je gegeven. Ik heb nog nooit iets gelezen van Brandon Sanderson maar ik denk zomaar dat je gelijk kan hebben als het gaat om een mogelijk nieuwe fantasyheld voor mij. Ik was nog op zoek naar boeken voor tijdens mijn vakantie en ik ga op basis van jouw tip Warbreaker in mijn koffer stoppen. Ik kijk er naar uit mij in een nieuwe wereld onder te kunnen dompelen aan de rand van het zwembad!

groetjes Janneke

Yvette kreeg een tip van Annette Jongen eigenaar van het Schiedams Boekhuis

a5da8b629550fa4c5a6221fcbab7f85e.jpgHoi Yvette,

Wat een heerlijk gevarieerd lijstje heb jij zeg! Het boek dat gelijk in mijn hoofd opkwam is Station elf, over de andere genres moest ik wat langer nadenken maar ik hoop dat je De nevelen van Avalon, geschreven door Marion Bradley, nog nooit gelezen hebt, want het blaast je omver: het verhaal van koning Arthur verteld vanuit vrouwelijk oogpunt en handelend over de botsing tussen het oude, Keltische geloof en het Christendom. De laatste titel die ik van harte kan aanbevelen is net verschenen: De ommegang door Jan van Aken. Vijf sterren ontvangen in NRC en vier in Volkskrant.
Veel leesplezier!

Annette, boekverkoper www.schiedamsboekhuis.nl

Wat vond Yvette van de tip?

Hoi Annette,

Bedankt voor je boekentips! Ik ben een veellezer en daarmee moeilijk te tippen. Station Elf en Nevelen van Avalon heb ik als fan van keltische boeken en post-apocalyptische verhalen gelezen, dus het was wel in de goede buurt. De ommegang had je ook getipt en die leek me wel interessant. Een zoektocht naar kennis en heelmeesters, daar zal mijn historisch kantje van smullen. Toch een geslaagde Boekentipper!

groetjes Yvette

Een leuke tip is dus mooi meegenomen. Gaan jullie ook de Boekentipper eens uitproberen? Laat het ons dan vooral weten! Morgen zullen Merel, Marjolein en Eline hun bevindingen tonen.Reacties op: Scifi/Fantasy en de challenge : Tips van de boekverkoper

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken