Scifi/Fantasy en de challenge : Tips van de boekverkoper #2

op 02 mei 2018 door

Hebban heeft dit jaar weer een uitdagende Reading Challenge voor lezers bedacht. Bij de Club van Sciencefiction/Fantasy gaan wij ook graag de challenge aan. Bij elke categorie die je kan afvinken, gaan we proberen bijpassende boeken uit ons genre te vinden. Vandaag is de Challenge categorie #10 Lees een tip van een boekverkoper aan de beurt.

Nou leek het ons leuk om ook meteen de Boekentipper uit te proberen en te kijken welke boekhandelaar het aandurfde om ons een tip te geven. Zelf zijn wij ook al bedreven in het geven van Boekentips, maar tips ontvangen leek ons ook erg leuk.

Merel, Marjolein, Janneke, Eline en Yvette gingen de uitdaging aan en lieten zich verrassen met een tip van de professionals: de Boekverkopers! Janneke en Yvette  kwamen gisteren aan het woord en vandaag delen Merel, Marjolein en Eline hun bevindingen. 

Marjolein kreeg een tip van Anouk van der Zee van Bek, Boeken & Bijzonder

4a49d39c15a85a49b46ae2399750346a.jpgDag Marjolein

Wat heb je al lekker veel gelezen! Ik heb natuurlijk even door je Hebban-profiel gesnuffeld om te kijken wat je allemaal al kent en gelezen hebt. Ik zag dat je daar Patrick Rothfuss nog niet bij hebt staan. Deze fantasy-auteur schrijft prachtige boeken! "De naam van de wind" is geschreven vanuit het oogpunt van Kvothe, die terugkijkt op zijn leven als heroisch figuur. Om hem en zijn avonturen heen zijn allerlei legendes ontstaan, en Kvothe vertelt ons het ware verhaal erachter. Je volgt hem vanaf kleine jongen af aan (dat duurt niet lang, hij komt al snel op de universiteit terecht). 

Een andere fantastische fantasy auteur is Brandon Sanderson. Deze man schrijft letterlijk voor ieder wat wils. Van YA tot volwassen fantasy. Hij heeft de meest waanzinnige ideeen waar het gaat om het opbouwen van zijn wereld en de magie. Ik zou je aanraden met een boek als "Warbreaker" te beginnen, en lees vooral zijn novelle "The Emperor's Soul". Daarna zou ik als ik jou was direct doorgaan met zijn dikke pillen, want tegen die tijd ben je verslaafd en kun je niet anders.

Meer in de richting van YA ga ik je aanraden om ook Sarah J. Maas' andere serie "De glazen troon" te lezen (ofwel: Throne of Glass). Deze heldin is heel anders dan Feyre, maar nog steeds zo kick-ass! Ik moet zeggen dat ik die serie eigenlijk nog net iets leuker vindt, maar het is een hele moeilijke keuze om te maken.

Mijn favoriete YA urban heb je al in je lijst staan: "De overlevenden" van Alexandra Bracken. Wat heb ik díé ademloos uitgelezen! En als je ooit eens zin hebt in wat meer SF, dan ga ik je bijna stuiterend van enthousiasme "Illuminae" aanraden van Amie Kaufman / Jay Kristoff. 

Ik hoop dat je uit deze tips een paar mooie boeken weet te vissen! Ik wens je in ieder geval veel leesplezier,

Groeten,
Anouk

Boekverkoper bij Bek, Boeken & Bijzonders (www.bekboeken.nl)

Wat vond Marjolein van de tip?


Hallo Anouk,

Alleen al door jouw leuke bericht wilde ik de boekentipper eigenlijk stiekem nogmaals doen. Wat heb jij mij enthousiast gemaakt. Anderen van de club zijn al enthousiast over Patrick Rothfuss dus deze moet ik zeker snel gaan lezen. "De overlevenden" van Alexandra Bracken is nu ook omhoog geschoven in mijn lijst.
Al je tips klinken gewoon geweldig als ik in de buurt van Veghel zou wonen zou ik vaker dan goed was voor mijn portemonnee bij jou in de winkel staan. Dank je wel!

Groet, Marjolein

Eline kreeg een tip van Anouk van der Zee van Bek, Boeken & Bijzonder

617f34212d2a4e2a6212081ca9b9b849.jpg

Dag Eline,

Ik zie dat je er al een hele stapel gelezen hebt en/of ontdekt voor op je verlanglijst, dus ik ga je er één aanraden die net pas verschenen is. "The City of Brass" van S.A. Chakraborty was voor mij echt een heerlijke fantasy, vol met de fabels en mythes die je zoekt. Het gaat over een jonge vrouw in Cairo, Egypte, die altijd al wat anders is geweest dan anderen. Ze gebruikt dit om als dief en zwendelaar aan geld te komen, tot ze op een middag per ongeluk haar magie activeert. Niet alleen komen de ifrit (die uit de verhalen en legenden van het Midden-Oosten) achter haar aan, er verschijnt ook een djinn die haar uit handen van de ifrit redt. Samen vluchten ze naar het legendarische Daevabad, waar alle djinn wonen, want dat ze niet tussen de mensen thuishoort is intussen wel duidelijk. Het is een volwassen fantasy, wat betekent dat het lekker de tijd neemt (maar zeker niet traag wordt).

Ik dacht dat ik wist waar het verhaal heen zou gaan, maar besefte op het eind dat ik geen flauw idee heb hoe het af gaat lopen. En dat is een heerlijk gevoel! Ik kan echt niet wachten op het volgende deel, en ik denk dat jij dit ook een fantastisch boek gaat vinden. 

Je hebt ontzettend veel van mijn eigen toppers al gelezen, dus ik ga je er een paar aanraden die ik nog niet heb zien staan in je lijst, en waar ik zelf dol op ben:

- The Wrath & the Dawn (Renée Ahdieh). Deze blijft in thema, want het is losjes gebaseerd op het sprookje van Sheherazade. De hoofdpersoon trouwt met de kalief, en al zijn bruiden worden de volgende ochtend ter dood veroordeeld. Shahrzad is echter niet van plan eerloos ten onder te gaan, en als ze de nacht overleefd weet eigenlijk niemand wat te doen. Het is zó prachtig geschreven. Ik moest soms echt even stoppen bij de zinnen om er over na te denken. Boek 2 (The Rose & the Dagger) vond ik zelf minder goed, maar dat maakt niet uit: je kunt deel 1 lezen als afgerond geheel.

- The Darkest Minds (Alexandra Bracken). Iets meer urban fantasy. Het is een heerlijke YA serie die binnenkort ook verfilmd gaat worden - dus eerst de boeken! 90% van de kinderen sterft aan een mysterieus virus, en de overige 10% ontwikkeld telekinetische krachten. De volwassenen zijn als de dood, en voor ze het weten worden ze allemaal ondergebracht in kampen. Jaren later weet Ruby bijna niet anders meer, en ze is zelf net zo bang voor wat ze kan als de volwassenen. Wanneer haar grootste geheim echter uit dreigt te komen, weet ze te ontsnappen. Ze ontmoet een kleine groep andere jongeren om een plek te vinden waar ze veilig kunnen zijn.

- Lockwood & Co. Je gaat er iets jonger mee (het is voor 13-15), maar dit was zó briljant. Wat heb ik hiervan genoten. Ik had het eerste deel al een jaar in de kast liggen als leesexemplaar, en toen ik eenmaal begon kon ik niet meer stoppen. Het is spannend, het is grappig, het zit zo goed in elkaar. Over een alternatief Londen waarin 50 jaar geleden geesten zijn begonnen terug te keren van de dood. Alleen kinderen kunnen ze zien, en dus tegenhouden. Er blijken natuurlijk allerlei samenzweringen aan de hand te zijn. Dit is fantastisch origineel, dus zeker lezen!

En verder kan ik je alleen maar aanraden om al die awesome titels op je verlanglijst hier op Hebban te lezen. Ik zag echt het ene na het andere goede boek voorbij komen!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt, en ik wens je heel veel leesplezier,

Groeten,
Anouk

Boekverkoper bij Bek, Boeken & Bijzonders (www.bekboeken.nl)

Wat vond Eline van de tip?


Hey Anouk,

Eerst en vooral bedankt voor je erg uitgebreide tips, hier kan ik zeker wat inspiratie uit halen! Ik was wat verrast dat je me The City of Brass aanraadde, want een goede vriendin heeft me dat boek ook pas aangeraden. Reden te meer om dit boek snel te gaan lezen, want aan je beschrijving kon ik ook al afleiden dat ik het zeker een interessant boek ga vinden. Over The Darkest Minds en Lockwood & Co heb ik lang (misschien iets te lang) getwijfeld of ik ze zou lezen en ik ben deze series daardoor een beetje uit het oog verloren. Dankzij jouw tip heb ik weer helemaal zin om eens te gaan kijken of ik ze in mijn bibliotheek kan vinden!

Groetjes,
Eline

Merel kreeg een tip van Anouk van der Zee van Bek, Boeken & Bijzonder

Merel werd al eerder uitgelicht door Hebban zelf in dit artikel, maar we wilden Merel toch nog even de kans geven om te reageren op de tip.

e5b150fd03cf5f414a88f3fbf719cc1b.jpg

Wat vond Merel van de tip?


Hoi Anouk,

Met zo’n uitgebreide boekentip ben ik wel even zoet! Anthony Ryan stond inderdaad nog niet in mijn lijstje, maar Het vuur van de draak ligt al wel stiekem (ongelezen) in mijn boekenkast. Nu jij dit boek aan mij tipt, zal ik deze toch maar eens echt gaan lezen! De andere boeken die je noemt kende ik nog niet. Vooral The City of Brass spreekt me erg aan. Ik hou er wel van als boeken steeds totaal anders lopen dan je denkt en daarnaast: kom maar op met al die fantasywezens! Dit boek ga ik dus zeker lezen!

Groetjes,
Merel

Een leuke tip is dus mooi meegenomen. Gaan jullie ook de Boekentipper eens uitproberen? Laat het ons dan vooral weten!Reacties op: Scifi/Fantasy en de challenge : Tips van de boekverkoper #2

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken