SFF gaat op vakantie en neemt mee #1

op 30 mei 2018 door

Het is bijna juni en dat betekent dat het zomervakantieseizoen weer gaat beginnen. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als vorig jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Merel en Janneke.

Merel

6d4ac84b0fc613debed8ad92e9ae074b.pngOf ik dit jaar op vakantie ga? Ik weet het nog niet. We zijn net verhuisd, dus hebben we ons dit jaar nog niet zo met vakantiebestemmingen beziggehouden. Voor de zekerheid zoek ik toch vast mijn stapeltje boeken uit. Er is namelijk niets beter dan hele dagen in het zonnetje zitten te lezen. En wie weet gaan we toch nog een paar dagen weg.

Nadat ik enorm genoten heb van de Grisha-trilogie, wil ik de vakantie nu starten met List en leugens en De taal der doornen. Meteen daarna ga ik door in De laatste magiër. Ik ben namelijk enorm benieuwd naar dat boek! Vernietiging is het volgende boek op de stapel. Na het zien van de Netflix-film wil ik nu ook erg graag het boek lezen. Dan liggen er nog enkele boeken klaar die al veel te lang ongelezen in mijn kast staan: De oversteek, Pupil en (ik durf het bijna niet te zeggen) Het lot van de moordenaar. Mochten we tropische temperaturen krijgen, dan heb ik tenslotte nog Kind van sneeuw onderaan de stapel liggen om weer een beetje af te kunnen koelen.

Met zo’n stapel klinkt vakantie in eigen tuin zo gek nog niet. Dat scheelt een hoop gesjouw, en beter nog, mocht ik toch harder door mijn stapel gaan dan verwacht (en dat gebeurt eigenlijk elk jaar weer), dan hoef ik alleen maar naar boven te lopen om een nieuw stapeltje uit mijn boekenkast te plukken. Of we nu weggaan of niet, ik kijk vast uit naar mijn leesvakantie!

Janneke

Voor mij begint de vakantie aanstaande vrijdag al. Tweeëneenhalve week kamperen in Zuid-Frankrijk. Uiteraard kan ik niet op vakantie zonder boeken en heb ik mijn lijstje van wat meegaat al een tijdje klaar. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het voornaamste wat ik zal lezen op vakantie literatuur is. Literatuur is een genre waar ik thuis minder goed in kan komen en is daarmee ideaal om te lezen op vakantie waar je uit de dagelijkse sleur bent. Zo ligt er hier een klein stapeltje klaar wat bestaat uit Hanya Yanagihara's  Een Klein Leven, Pachinko van Min Jin Lee en Wees Onzichtbaar van Murat Isik. Ook heb ik nog enkele boeken te lezen voor de Hebban Debuutprijs en die wil ik op vakantie uitlezen.

df35a15a8bfa9f4a31d36687a16593eb.jpegToch kan mijn fantasy- en sciencefictionhart niet helemaal zonder zijn dagelijkse dosis. Zo geniet ik elke vakantie opnieuw van de foute, fluffy weerwolf-fantasyromans van Marisa Chenery. Ook neem ik Warbreaker van Brandon Sanderson mee op mijn e-reader én hoop ik tijd over te houden om te beginnen in Red Mars van Kim Stanley Robinson. Twee weken vakantie zal allicht te kort zijn om alles te lezen wat ik wil lezen, want er is nog zoveel wat ik zou willen lezen. Maar ik ga toch zeker mijn best doen om een eind te komen! Nu eerst nog even Stars Above van Marissa Meyer uitlezen voor we weg kunnen...

Weet jij al welke boeken je meeneemt op vakantie?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste d...

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Justin Cronin

Justin Cronin

Justin Cronin (1962) is geboren en getogen in New England in de Verenigde Staten...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Robin Hobb

Robin Hobb

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindho...