SFF gaat op vakantie en neemt mee #1

op 26 juni 2019 door

Het is juni en dat betekent dat het zomervakantieseizoen weer gaat beginnen. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als de afgelopen twee jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Yvette en Kim.


Yvette

Het zuiden heeft als eerste schoolvakantie dit jaar en dat betekent dat ik vrijwel meteen op vakantie ga, voor de grote massa. Ik ben erg laat geweest met boeken, dus in plaats van naar Zweden (niks meer van huisjes te vinden) dan maar naar Denemarken. Ook heel leuk en ons heel bekend. Zeker als het lekker weer is heel fijn met al die zandstranden, hotdogs, dropijsjes en kringloopwinkeltjes (oei mijn zwakte daar). Als de kinderen zich zich daar dan ook nog uitgebreid zelf gaan amuseren, is er meer tijd voor mij om te lezen. Ik neem dan ook weer veel te veel mee, voor het geval ik in boekennood kom te zitten (nog nooit gebeurd). Zo kijk ik al heel lang uit naar mijn samenleesproject met Lieke van de Readers (de weirde boekenlezers 55077ce337f0dca2cf758da9e69e64dc.pnghebben we onszelf gedoopt). Wij wilden graag het vervolg lezen op ons Boek-van-het-jaar 2018 Senlin Ascends. Dit vervolg van Josiah Bancroft heet Arm of the Sphinx en ik heb er al een bijbehorende robotarm bij gezocht. Dan kan ik nog Live Action Role Playing (Larp) ook. Het tweede boek dat we graag samen wilden lezen is Jack Glass van Adam Roberts. Alleen de cover is al een plaatje en het verhaal klinkt intrigerend en spannend. Ga ik van genieten. Als niemendalletje tussen alle fantasy lees ik Diana Gabaldon’s  De oorsprong. A Darkling Plain van Philip Reeve, de nummer vier in de reeks Mortal Engines, red ik net niet om hier uit te lezen, dus die gaat mee op vakantie. Dan heb ik nog als reserve: Morgenster van Pierce Brown en mijn gehele e-reader met meer dan 150 e-books erop. Komt goed dus! Veel leesplezier deze zomer!


Kim

Ik had mijn stukje voor deze reeks eigenlijk al af toen we ineens heel veel boeken aangeboden kregen en de plannen veranderden. Het was bijna hetzelfde als dat van vorig jaar. Ik zou Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard van Tad Williams weer meenemen op vakantie (een ander deel ditmaal), had nog een boek voor de Hebban Debuutprijs, moest kortverhalen beoordelen voor de tweede ronde van Edge.Zero omdat die weer in mijn vakantie viel en was van plan net als de afgelopen jaren de rest van de tijd te vullen met boeken van de Vakantiebieb, de Luisterbieb en de Hebban Adventskalender (met als enige verschil dat ik nu een eigen tablet heb waarop ik dat kan en ik die van mijn ouders niet meer zou hoeven te ‘jatten’). Ik had één Hebbanklus in de planning: een beeldverhaal.
Het liep echter anders. Een (nogal dik) boek waarop we al een tijdje wachten is nog steeds niet binnen dus dat gaat nu mee als het nog opduikt, en ik mag ineens nog een bijzonder beeldverhaal en een ontzettend dikke klassieker (en dan bedoel ik echt een enorme klepper) lezen voor een gaaf nieuw project.
930340acb7e15de0a267677e335824ca.jpgAls het goed is heb ik alles net voor mijn vakantie in handen en kan het mee. Het laatste boek voor de Debuutprijs heb ik nog snel even uitgelezen zodat ik nog maar één lopende juryklus heb. Nu ik zo veel ‘moetjes’ (of liever: ‘magjes’, maar ze hebben dus wel prioriteit) heb, blijft De steen des afscheids lekker thuis. Alle boeken die ik voor Hebban mag lezen gaan voor. Helaas mag ik nog geen titels noemen. En mocht ik na het uitlezen van deze vier boeken en alle verhalen voor EdgeZero nog tijd over hebben dan ben ik nog steeds van plan om lekker in de Vakantiebieb te duiken. Ernaast nog een luisterboek luisteren moet sowieso wel lukken.

Welke boeken nemen jullie mee of vakantie? Of in welke wereld ga jij je verliezen als je dit jaar zelf niet op reis kunt?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #1

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken