SFF gaat op vakantie en neemt mee #2

op 13 juni 2018 door

Het is juni en dat betekent dat het zomervakantieseizoen weer gaat beginnen. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als vorig jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Vanessa en Kim.


Vanessa

923b0626d22d24dbcb9eae50c02bb9e8.jpgMijn vakantiekoffer is al uitgepakt. In mijn koffer zaten Spinning Silver en Ontworteld van Naomi Novik. Tevens had ik wat boeken van Agatha Christie op mijn e-reader. Spinning Silver mocht ik lezen via een Hebban Leesclub. Gecharmeerd door dit verhaal heb ik ook haar boek Ontworteld aangeschaft en van beide heb ik genoten.
Na mijn vakantie weg van huis volgt straks de zomervakantie. Net als vorig jaar lees ik ook in de komende vakantie een serie. Soms een nieuwe, soms ook een gouden oude. Taal der Stenen, Magie van Recluce, Aardkinderen, Meestermagiër, Harry Potter en de boeken van Hobb en Rothfuss staan in mijn boekenkast te wachten, maar welke het precies wordt weet ik nog niet.

Kim

Jarenlang hoefde ik eigenlijk niet na te denken over welke boeken ik meenam op vakantie. In de zomer las ik altijd een paar delen van Het Rad des Tijds van Robert Jordan. Lijvige boeken waar ik normaal geen tijd voor had, maar die serie moest toch een keer uit. Daarnaast stopte ik altijd nog wat op zichzelf staande boeken in mijn koffer. Vorig jaar las ik dan eindelijk Het licht van weleer uit en kwam er weer ruimte voor een nieuwe serie. Niet zo’n lange dit keer (hoewel…). Voorlopig ben ik wel even klaar met reeksen van meer dan vijf delen.
Voor de vorm heb ik nog even gespeeld met de gedachte alleen op zichzelf staande boeken mee te nemen op vakantie, maar die lees ik altijd al en in de vakantieperiode heb je juist tijd voor de écht dikke kleppers, boeken die samen één groot verhaal vormen van honderden bladzijdes. Het moest dus weer een serie worden. Ook wel zo handig met inpakken, enkel een paar pillen (al is het maar als excuus om heel veel pagina’s aan leesvoer mee te smokkelen; “Het zijn maar twee boeken, mam!”). Ik hoefde niet lang na te denken over de vraag welke ik in mijn koffer zal stoppen. Ik wil al ruim tien jaar Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard lezen, de klassieker waarmee Tad Williams in de jaren voor mijn geboorte (het laatste deel verscheen in 1994. Die kan dus net niet mee voor de Challengecategorie ‘Boek uit je geboortejaar’) een groot publiek aan zich wist te binden. Toen vorig jaar het eerste deel van zijn nieuwe trilogie over Osten Ard uitkwam, werden de eerste vier boeken opnieuw uitgegeven en kon ik ze eindelijk kopen (en meteen een handtekening van de auteur himself scoren).
b43c9240e33bb205f4b2e80485073ccd.jpgZodra ik de eerste twee uit heb, beloon ik mezelf met een hoogst noodzakelijk bezoekje aan de boekhandel in de dichtststbijzijnde stad om de serie te vervolledigen. Mocht hij bevallen dan heb ik meteen een geheel nieuwe reeks om naar uit te kijken. Bij erge leeshonger liggen er alvast twee boeken klaar.
Verder zullen er nog wel een of twee boeken voor de Hebban Debuutprijs meegaan (de deadline voor de beoordelingsformulieren valt precies in mijn vakantie) en toch nog wat verdwaalde standalones. Ik verwacht daarnaast begin juli nog middenin het jureren voor de tweede ronde van Edge.Zero te zitten. Genoeg te lezen dus! Nu alleen nog hopen dat ik die boeken niet in Nijmegen laat liggen als ik zelf naar huis ga voor de zomer.


De vorige keer vertelden Merel en Janneke welke boeken zij deze zomer gaan lezen.

Wat is jouw ideale vakantieboek?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik begon met schrijven tijdens haar studie computerwetenschappen aan Co...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

Jean M. Auel

Jean M. Auel

Jean M. Auel is de schrijfster van de bekende prehistorische romancyclus De aard...

W.J. Maryson

W.J. Maryson

W.J. Maryson, pseudoniem van Wim Stolk (De Lier, 21 december 1950 – Kats, ...

Gesponsorde boeken