SFF gaat op vakantie en neemt mee #2

op 10 juli 2019 door

Het is juli en dat betekent dat het zomervakantieseizoen begonnen is. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als de afgelopen twee jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Eline en Janneke.

Eline

Ik heb net mijn derde bachelor afgerond en begin volgend jaar aan mijn master, wat betekent dat ik nog een lekker lange vakantie heb om veel te lezen. Ik heb nog geen vakantie geboekt, al zal dat binnenkort wel gebeuren. Ik denk momenteel aan een weekje Zweden en hoop op wat mooie last-minute korting. Tot dan geniet ik van alle tijd die ik heb om te lezen.

Vorig jaar had ik mijn leessnelheid iets te hoog ingeschat, dus deze zomer probeer ik mijn lijsjte wat haalbaarder te houden (en mijn koffer wat minder zwaar). Ik ga p29697bbd7c0238536d47eb3c3fe54269.jpgroberen deze zomer eindelijk eens Kingdom of Ash van Sarah J. Maas uit te lezen. Ik ben er in begonnen toen het boek net uit kwam, maar het is me nog niet gelukt hem uit te lezen. Op mijn lijstje staat ook The Hanging Artist van Jon Steinhagen. Dit boek gaat over wat er zou gebeuren als Franz Kafka niet gestorven zou zijn aan tuberculose en het lijkt me echt een absurd en interessant boek. Naast deze twee fantasy boeken wil ik deze zomer ook graag mijn comfortzone wat verlaten. Ik ben van plan om binnenkort De mooiste gedichten van de wereld te lezen. Poëzie is meestal niet echt mijn ding maar na het artikel over Game of Poems en door de titel van dit boek ben ik toch wel nieuwsgierig en denk ik dat ik het wel aandurf. Ik hoop deze zomer ook nog wat thrillers te lezen, want ik heb pas nog een paar boeken van M.J. Arlidge aangeschaft. Maar ik denk dat dit zeker niet alle boeken zijn die ik ga lezen want, ik ga in de komende weken nog naar enkele boekenmarkten en wie wat voor leuks ik daar nog tegenkom om deze zomer te lezen.

Janneke

Mijn zomervakantie voor dit jaar zit er helaas alweer even op maar was qua lezen zeker niet onvruchtbaar. In een maand kamperen in Frankrijk heb ik een mooi aantal boeken weg kunnen lezen en een mooie set Franstalige boeken erbij gekocht. Uiteraard heb ik dit jaar Wulfs Den en Roxies Protectors van Marisa Chenery herlezen. Dit doe ik elk jaar op vakantie omdat het heerlijke en vooral makkelijke wegleesboeken zijn met weerwolven, romantiek en spanning in de hoofdrol. 

0028c459d7533f2a7088122ee6f486a3.jpgIk maakte een uitstapje naar India door een fantasyboek van Indiase bodem te lezen: Turbulence van Samit Basu. In Turbulence ontmoeten we normale mensen die na een bijzondere vlucht met British Airways ineens over superkrachten beschikken. Ook betrad ik een interessante en vooral satirisch bedoelde toekomst met Qualityland van Marc-Uwe Kling waarin AI's en mensen naast elkaar leven en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook las ik de gehele Wings reeks van Aprilynne Pike. Wings is een (young adult) fantasyreeks over de wereld van de Fae wiens geschiedenis gestoelt is op de Arthuriaanse legenden en wiens toekomst in de handen ligt van Laurel, undercover Fae met gewist geheugen in een mensengezin.

Uiteraard kan ik hier nog een opsomming maken van alle boeken die ik verder gelezen heb op vakantie maar leuker vind ik het om een beetje aandacht te richten op een luisterboek. Met lange autoritten hebben wij graag een luisterboek opstaan in de auto. Dit jaar hebben we het eerste boek van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy geluisterd van Douglas Adams en zijn we verder gegaan in Harry Potter and the Order of the Phoenix van JK Rowling en The Shadow of the Fox van Julie Kagawa.

Welke boeken nemen jullie mee of vakantie? Of in welke wereld ga jij je verliezen als je dit jaar zelf niet op reis kunt?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al sinds het begin van dit millennium voor verschillende B...

Aprilynne Pike

Aprilynne Pike

Aprilynne Pike is een Amerikaanse schrijfster die met haar debuut Wings (2009) m...

Douglas Adams

Douglas Adams

Douglas Adams (1952-2001) was een humoristische SF-auteur. ‘Het transgalac...

Gesponsorde boeken