SFF gaat op vakantie en neemt mee #3

op 12 juli 2018 door

Het is juni en dat betekent dat het zomervakantieseizoen weer gaat beginnen. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als vorig jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Marjolein en Yvette.

Marjolein

b68bb0c65a7f57c20b6fa5bc6988f078.pngJa eindelijk ga ik weer eens op een “echte” zomervakantie naar het zonnige Mallorca. Natuurlijk ga ik het eiland ontdekken, maar ik wil ook tot rust komen met een paar goede boeken. Ik heb een aantal boeken uitgekozen die ik al heel lang wil lezen.

The Jewel van Amy Ewing heb ik vorig jaar op YALfest gekocht. Het gaat over Violet die op een veiling gekocht wordt door een van de rijkste dames van het land. Deze hertogin wil haar gave misbruiken. Violet wil ontsnappen, maar dan hoort ze dat haar beste vriendin in gevaar is en moet ze kiezen voor zichzelf of haar vriendin.
Ik heb vele goed verhalen gehoord dus ik ben erg benieuwd.

Poison’s kiss van Breeana Shields zat in een Celebrate Books box geloof ik. De eerste zin die op de beschrijving bij Hebban staat spreekt mij al aan: “A teenage assassin kills with a single kiss until she is ordered to kill the one boy she loves.” Oeh, huurmoordenaar en liefde dat klinkt super. Het schijnt voor fans van Sarah J. Maas en Victoria Aveyard te zijn, ik dus.

Ook Eerste leven van Gena Showalter heb ik vorig jaar op YALfest gekocht. Ik heb haar andere boeken verslonden dus weet niet waarom ik zo lang heb gewacht. Een fantasywereld over het leven na de dood met liefdesdriehoeken. Ik denk dat ik hem ga verslinden deze vakantie.

Heir of fire en Crown of Midnight van Sarah J. Maas deze vervolgdelen van Throne of glass zaten in mijn Summer swap pakket. Die zat vol actie, fantasie en een vleugje romantiek. Ik hoop dat het in de vervolgdelen wordt voortgezet. Winter van Marissa Meyer zat ook in de summer swap. The Lunar chronicles is een geweldige serie die losjes gebaseerd is op sprookjesfiguren, maar dan met cyborgs en genetische manipulatie. Ik heb zo'n zin om weer in deze wereld te duiken.

En als laatste neem ik Met Bloed op het zand van Bradley P. Beaulieu mee. Wederom een vervolg. De twaalf koningen van Sharakhai bracht mij naar een gevaarlijke woestijn. Ik kan niet wachten om terug te gaan en te lezen hoe het Ceda verder vergaat.

7 dagen, 7 boeken ik hoop dat het er genoeg zijn. Welke zouden jullie als eerste lezen?

Yvette

cc8f347fc7965a4fa1fd591394592b84.pngVoor ik op vakantie ga zijn er altijd nog dagjes van stress. Dit jaar werk ik tot aan de dag van vertrek, dus veel tijd om voor te bereiden heb ik niet. Maar voor boeken op een stapeltje leggen en te bedenken wat ik ga lezen, daar ben ik al weken mee bezig. Heerlijk voorpret! Ik had mijn stapeltjes klaar met een paar laatste veranderingen tot ik plots nog een laatste blind date kreeg. Debuut Moeders van anderen van Mirthe van Doornik gaat dus ook mee op de stapel. Dit boek steekt wel een beetje af tegen de rest. SF & Fantasycovers zijn toch overwegend zwart, grijs, donkerblauw of groen. En ik neem niet eens alleen maar SFF mee!

Wat verder mee gaat:

Eindelijk eens Zilverdolk van Katherine Kerr op de kop getikt (Deverry delen 1, 6 en 7(tja)) na zoveel goede verhalen gehoord te hebben. Deze is om weer even in Keltische/Nevelen van Avalon sferen te komen. Helaas is het wel een eindeloze reeks en ik mis nog heel wat boeken, dus of ik hem ooit eindig?

Voor de rust lees ik Het Herdersleven van James Rebanks. Een boek dat ik in de vorige vakantie niet aan toekwam, evenals The Fifth Season van N.K. Jemisin . Ik heb zolang gewacht dat inmiddels de Nederlandse versie ook al uit is. En dat terwijl ik als ik dit boek zie daar altijd veel zin om te lezen van krijg. Datzelfde geldt voor Among Others van Jo Walton. Het laatste woord is mijn Underdogproject/Genremelange (zie mijn blog voor meer info).

Elk jaar probeer ik ook een klassieker mee te pikken en dit keer is dat Het eiland van Dr. Moreau van H.G. Wells, een soort genetisch gemanipuleerde versie van Lord of the Flies.

De buitenstaander van Stephen King is een cadeau voor mijn schoonvader dat ik vergeten ben te geven. We treffen mijn schoonouders  onderweg dus dan geef hem dan. Misschien dat ik hem stiekem toch nog even lees voor hem ik afgeef. Foei Yvette!

De vorige keer vertelden Vanessa en Kim  welke boeken zij deze zomer gaan lezen.

Wat is jouw ideale vakantieboek?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amy Ewing

Amy Ewing

Amy Ewing groeide op in een stadje vlakbij Boston. Ze verhuisde naar New York om...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Gena Showalter

Gena Showalter

New York Times bestsellerauteur Gena Showalter heeft zich in relatief korte tijd...

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Gesponsorde boeken