SFF gaat op vakantie en neemt mee #3

op 08 augustus 2019 door

Het is augustus en dat betekent dat veel mensen genieten van een heerlijke zomervakantie. Misschien zijn de plannen al gemaakt en weet je al waar je naartoe gaat. Of misschien wacht je op die ene leuke last-minutevakantie. Misschien weet je ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als de afgelopen twee jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Cindy en Merel.

Cindy

En dan is het nu mijn beurt om te laten weten welke boeken ik in de vakantie ga lezen. Dat is wel even een dingetje. ieder jaar neem ik altijd een lekkere stapel mee wat hier dan weer een discussie geeft of zo veel echt wel nodig is. Maar dit jaar is die discussie er niet, we gaan dit jaar niet op vakantie, maar lezen ga ik natuurlijk wel, tussen het dozen inpakken door, want ons huis is verkocht.


99b8d3a025c1393b5b1fec2a7a101222.jpgIn ieder geval zal het Arthur, De koning van eens en ooit van T.H. White zijn en daarnaast Het boek van de vergeten artiesten van Vera Buck.
Maar wat nog meer? Inmiddels zijn al heel wat boeken van me in dozen verdwenen, dus ik heb bij de bibliotheek De verborgen universiteit van Nathalie Koch gereserveerd, een boek dat al heel lang om mijn wil ik absoluut lezen lijst staat. En het boek Nagelaten van Alexandra Bracken staat op mij te wachten. Als deze boeken uit zijn, dan wordt het waarschijnlijk tijd om richting de winkel te gaan om nieuwe boeken in te slaan (hebben we nog meer om in te pakken ;-) )

Merel

Nog een paar dagen en dan begint mijn vakantie! Ik heb de luxe dat ik vijf weken vakantie heb, heerlijk!

bfe8475c63e47602c9c4e4e3bbb1ed24.jpgIk begin met Winter van verraad van Daniel Abraham. Een aantal jaar terug las ik het eerste deel, Meesters van schaduw, en was erg onder de indruk. Op naar boek 2 dus! Verder liggen Farlander, De wet van staal en Among others op de stapel. Ik heb nog nooit iets van deze auteurs gelezen, dus ik ben erg benieuwd hoe ik deze boeken vind!
Aan het einde van de vakantie ga ik samen met de wederhelft nog een weekje weg naar Denemarken. We zijn tijdens vakanties meestal hele dagen de hort op en tijdens dat weekje weg verwacht ik dan ook weinig te lezen. Belangrijk is dus dat ik een boek meeneem dat niet te moeilijk is en niet al te lange hoofdstukken heeft. Ik heb gekozen voor Bird box, ook wel bekend onder de titel De kooi, waar ik na het zien van de film erg nieuwsgierig naar ben geworden. Voor de zekerheid neem ik ook gewoon mijn tablet mee, zodat ik altijd nog wat e-books achter de hand heb voor het geval ik sneller door mijn boek heen raak dan verwacht.

Welke boeken zitten er in jullie koffer?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #3

Meer informatie

Gerelateerd