SFF gaat op vakantie en neemt mee #5

op 24 augustus 2018 door

Het is de laatste week van augustus en dat betekent dat het zomervakantieseizoen alweer bijna voor bij is. Misschien ben je al op vakantie geweest en misschien ga je nog. En in dat geval weet je misschien ook al wel welke boeken er mee zullen gaan om in alle rust heerlijk te kunnen lezen. Want nergens leest een boek zo fijn als op vakantie. Net als vorig jaar geeft de Scifi- & Fantasy Club jullie een kijkje in de boekenkoffer die meegaat op vakantie. Vandaag een kijkje in de koffers van Eline en Demi.

Eline

1f4f06725340479f4c870aced192c7ae.jpgHet is weer tijd voor onze jaarlijkse familievakantie en dat betekent dat ik weer mag beginnen mijn koffer te pakken. Wij houden van iets actievere vakanties met veel wandelingen in de bossen, maar ik pak toch altijd een paar boeken mee voor het geval dat ik toch de kans krijg om een paar uurtjes te lezen. In mijn ogen is de vakantie een tijd om te ontspannen, maar dit jaar neem ik toch een paar boeken mee die ik als voorbereiding voor volgend academiejaar wil lezen. Dit zijn As I Lay Dying van William Faulkner, The Woman in the Dunes en The Box Man van Kobo Abe.

As I Lay dying zou ik deze vakantie graag lezen, omdat we volgend academiejaar bij onze boekenclub op de universiteit een ander boek van William Faulkner zullen lezen, namelijk The Sound and the Fury. Ik zou natuurlijk ook gewoon het boek dat ik ook echt zal moeten lezen kunnen meenemen, maar ik had As I Lay Dying al even in mijn kast staan en het leek me leuk om al eens één van zijn andere boeken te lezen voor ik aan het boek voor de boekenclub begin.

The Woman in the Dunes en The Box Man neem ik mee omdat mijn bachelor paper over Kobo Abe zal gaan. Het boek dat ik ga bespreken in mijn paper wordt waarschijnlijk The Box Man, maar mijn begeleider had me The Woman in the Dunes ook aangeraden. Hij beschreef dit boek als één van Abe’s makkelijkere werken en hij zei dat dit een perfect vakantieboek voor me zou zijn. Ik ben benieuwd of dit ook echt zo gaat zijn.

Ik neem natuurlijk ook een paar boeken mee die ik niet voor school moet lezen. Het eerste boek dat ik meeneem puur om te ontspannen is The Well of Ascension van Brandon Sanderson. Dit is het tweede deel in de Mistborn serie en het wordt tijd dat ik hem eindelijk eens lees. Het is al even geleden dat ik het eerste deel las en ik ga proberen deze zomer eindelijk eens het volgende deel te lezen. These Rebel Waves van Sara Raasch neem ik ook mee om te lezen ter ontspanning. Dit boek staat momenteel heel erg hoog op mijn lijstje van boeken die ik nog wil uitlezen, dus deze ga ik als eerste lezen. Ik denk dat het dit het boek zal worden waarbij ik echt ga kunnen ontspannen deze vakantie.

Ik ga waarschijnlijk niet al deze boeken kunnen uitlezen op vakantie, maar mijn motto is:

“Je kunt beter te veel boeken meenemen dan te weinig!”

Demi

c521ca17ed27c7fc05c580ef29b1bf91.jpgDe zomervakantie is alweer bijna voorbij, maar binnenkort kan ik alweer naar een nieuwe vakantie uitkijken. Tijdens die vakantie is er veel te doen, maar er is ook tijd voor boeken lezen tussen de activiteiten door. Ik heb nog veel ongelezen boeken in mijn kasten liggen en daaruit heb ik alvast een selectie gemaakt die ik wil meenemen. Eigenlijk neem ik meer boeken mee die ik ooit zou kunnen uitlezen, maar ik ben iemand die vaak meerdere boeken tegelijkertijd leest en dus moet ik wel wat te kiezen hebben!

Twee boeken zijn van Neil Gaiman: deze auteur schreef mijn favoriete boek van dit moment (Amerikaanse Goden) en ik ben heel nieuwsgierig naar zijn andere boeken. Neverwhere las ik samen met twee mensen van de Readers club en beviel al heel goed, en de twee boeken die ik meeneem op vakantie zijn Norse Mythology en Good Omens, het boek dat hij samen met de nu helaas overleden Terry Pratchett schreef. Ik ben dol op mythologie, ongeacht uit welk deel van de wereld het komt, en ik ben heel benieuwd hoe Gaiman de verschillende Noorse mythen en legendes heeft geïnterpreteerd en uitgewerkt. Van Good Omens komt binnenkort een tv-serie en ik heb veel goede dingen gehoord over het boek, dus ik denk dat ik dit boek misschien wel het eerst ga lezen.

Dit jaar kocht ik bij een reis naar Engeland Silent Companions van Laura Purcell. Het is een gothic horror verhaal dat zich afspeelt in een oud landuis met een gesloten kamer. In die kamer is een eeuwenoud dagboek en een eng houten popje dat wel heel erg op Elsie, de hoofpersoon van het boek, lijkt... Brr, ik houd van horror! Laat maar komen dus.

Het enige Nederlandstalige boek dat ik meeneem is Alter Ego van Marissa Meyer. Deze mooie hardcover won ik bij een winactie en moet ik nog steeds lezen, maar ik heb er al veel zin in: superhelden vind ik heel tof en ik kijk met plezier elke Marvelfilm die in de bioscoop komt en alle superhelden tv-series die ik op Netflix kan vinden. Het lijkt me tof om nu ook over superhelden te lezen.

Ten slotte neem ik de winnaar mee van de SFFclubprijs van dit jaar: Nevernight van Jay Kristoff. Hebban barst van de positieve berichten over dit boek en de plot past helemaal in mijn straatje, dus het is tijd om de stof eraf te blazen en het te lezen op vakantie, lekker onderuitgezakt op de bank met een kop thee naast me.

Het lastigste is nu: welk van deze boeken zal ik daadwerkelijk kunnen uitlezen op vakantie en welke boeken zullen weer onaangeraakt de kast in verdwijnen? Hopelijk geen een, maar ik neem mezelf in ieder geval voor om de boeken vóór het einde van het jaar uit te lezen. Dat moet wel lukken. Toch?Reacties op: SFF gaat op vakantie en neemt mee #5

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kobo Abe

Kobo Abe

Kobo Abe was een Japans schrijver, fotograaf en uitvinder. Hoewel hij opgeleid ...

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Terry Pratchett

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Beaconsfield, 1948 - Broad Chalke, 2015) was met zijn onovertro...