Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

There and back again: Janneke

op 10 maart 2022 door

Eind 2017 maakte ik kennis met de toen nog SFF Club van Tien. Met veel plezier ben ik ruim drie jaar lid geweest van deze gezellige groep en heb ik meegewerkt aan een hoop mooie artikelen. Helaas gebeurde er wat er wel vaker gebeurt: "Life happened" en mijn leven werd met een nieuwe baan zo ontzettend druk dat het niet meer lukte om actief deel te nemen aan deze mooie club.

Gelukkig vindt het drukke leven zich langzaamaan ook weer een plek en kom ik met heel veel plezier de SFF Club weer versterken! Mijn vorige voorstelrondje lezen jullie hier. Ten opzichte van dat voorstelrondje is er wel het een en ander veranderd! Inmiddels ben ik alweer een poosje 33, heb ik sinds twee jaar ongeveer een nieuwe baan waar ik nog met heel veel plezier elke dag voor werk en ben ik alleen maar meer gaan lezen en een stuk sportiever geworden! Ik ben zelfs op skivakantie geweest (wel met de e-reader voor de pauzes uiteraard). Een ding is niet veranderd: mijn liefde voor lezen is nog steeds groots aanwezig en ik lees dan ook nog steeds graag fysieke boeken, ebooks en ik luister graag luisterboeken.

Dat ik de afgelopen periode niet actief ben geweest voor de SFF Club betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niets heb gelezen op het gebied van SFF en ik neem jullie dan ook graag mee door een aantal hoogtepunten!

Janneke's break van de SFF Club hoogtepunt #1: 

Project Hail Mary van Andy WeirIk kwam met dit geniale boek in aanraking via Hebban en heb er voor gebuzzd. Ik citeer uit mijn 5*-recensie

Net als Mars is Project Hail Mary bij uitstek geschikt voor het witte doek. De dilemma's, de ethiek, maar zeker ook de personages maakt Project Hail Mary een boek om nooit te vergeten!

Janneke's break van de SFF Club hoogtepunt #2: 

De Shade of Vampire reeks van Bella Forrest. Ik heb deze in 2019/2020 al deels gelezen en ben nu in 2022 begonnen met een binge re-read van de eerste 60 delen en wil nu door tot ik alle 90+ delen gelezen heb. Inmiddels ben ik in boek 55 aanbelandt en geniet ik nog van elke pagina! Het zijn geen enorme kleppers, de ebooks hebben ongeveer 200 pagina's per stuk maar ze lezen heerlijk weg voor zowel de wat jongere als de wat oudere doelgroep.

Janneke's break van de SFF Club hoogtepunt #3:

De Nimmernacht Trilogie van Jay Kristoff. Op blijvend aandringen van mijn man heb ik de complete trilogie in 1x gelezen nadat ik eerder alleen Nimmernacht had gelezen. Ik kon hem niet wegleggen en vind het voor de Nederlandstalige lezers dan ook een enorm fijn gegeven dat er nu een complete trilogie in het Nederlands ligt!

Janneke's break van de SFF Club hoogtepunt #4:

Sarah J. Maas liet ons terugkeren naar Prythian (waar ik al eerder een artikel over schreef) in A Court of Silver Flames / Hof van zilveren vlammen. Ik ben een groot liefhebber van de wereld die Maas heeft geschapen in haar Fae serie en Nesta is een van mijn favoriete personages. Het boek was "one hell of a ride" en was het wachten meer dan waard.

Janneke's break van de SFF Club hoogtepunt #5: 

In 2021 herlas ik de Vergeten Vloek Trilogie van de Nederlandse Johanna Lime. Samen met Merel heb ik voor de SFF Club al eens een deel van de trilogie besproken en ben daarna een trouw volger van Marjo en Dinie gebleven. Inmiddels bestaat Johanna Lime niet meer uit een duo maar is Marjo nog alleen over maar nog altijd sterk in de pen en in 2021 kwam dan ook het eerste deel van een nieuwe trilogie uit: Ruimtestad dat voor mij een hoogtepunt van 2021 geweest is. Het tweede boek verschijnt een van de komende maanden en daar kijk ik ook erg naar uit!

En ik las natuurlijk nog meer..

Het was niet makkelijk om de hoogtepunten hierboven te selecteren dus hieronder nog wat eervolle vermeldingen voor SFF dat ik in mijn afwezigheid gelezen heb.

Ik kijk er naar uit om de SFF Club weer te mogen voorzien van fijne artikelen! 

- Janneke - 



Reacties op: There and back again: Janneke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Andy Weir

Andy Weir

Andy Weir werd geboren in Californië en is de zoon van een fysicus en een ingeni...

Bella Forrest

Bella Forrest

Bella Forrest is een liefhebber van fantasy, romantiek, actie en mysterieuze ver...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Johanna Lime

Johanna Lime

Johanna Lime is sinds 1 november 2011 het pseudoniem van Marjo Heijkoop en Dinie...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...