Tippers tippen tippers #1

op 05 januari 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club houden we van challenges en van spelletjes. Nu leek het ons leuk om dat samen te voegen en het nuttige te combineren met het aangename. De Hebban Reading Challenge is dit jaar namelijk verdeeld in twaalf thema's. In januari is dat thema: Januari #1: Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper.

Nu zijn enkele van ons bij de SFF club al boekentipper en dus voelt dat een beetje als kerstman jezelf een eigen kado geven. Nee, dat moet uitdagender dachten wij. Het is sowieso al lastig iemand een tip te geven die zelf al heel veel tips bezit. Wij gaan daarom elkaar een boekentip geven gedurende deze maand. We hebben officieel lootjes getrokken wie wie krijgt en voor de rest is het hetzelfde als de Hebban Boekentipper. Je geeft drie boeken en een motivatie op en en de tip komt virtueel op je matje terecht. Vandaag: Vanessa tipt Merel!

Merel

0352b5f2062ed0637f7011ff79b4d69c.png

Mijn drie boeken zijn:

  • The Name of the wind - Patrick Rothfuss
  • Ontworteld - Naomi Novik
  • De moordenaar van de nar - Robin Hobb


Ik ben op zoek naar een lekker dik fantasy boek om de rest van de wintermaanden mee door te komen, als het ook nog een sprookjesachtige sfeer heeft (zoals de boeken van Novik) ben ik helemaal gelukkig!

Vanessa's tip

f3cbbbecc2544201b3d89171d17a9551.jpgOp basis van je 3 boeken raad ik het boek De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden aan. Een winters sprookje, vol Russische tradities. In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk. Maar voor het jonge, wilde meisje Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos. Het is een eerste deel van een trilogie. Het tweede deel Het meisje in de toren is reeds verschenen.

Als je op zoek bent naar dikke boeken dan is de Allerzielentrilogie van Deborah Harkness , zeker een aanrader. Het is een soort twilight voor volwassenen.
Historicus Diana Bishop stamt af van een oud heksengeslacht, maar heeft haar bovennatuurlijke erfenis altijd ontkend. Tot ze per toeval een betoverd manuscript opent en ze haar afkomst niet meer kan wegdrukken. Een ontmoeting met de vampier Matthew Clairmont, die haar helpt om de geheimen van het manuscript te ontrafelen, blijkt het begin van een zinderende romance die alle regels en wetten zal breken.

Mijn laatste tip op basis van de boeken van je plank is Vogelvrij van Sebastien de Castell. Wanneer je bent geboren als Jan'Tep en bijna 16 wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat... of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan'Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren...

Wie weet gaan jullie nu ook tippen en zien we jullie aan de andere kant terug! Durven jullie ook de uitdaging aan?Reacties op: Tippers tippen tippers #1

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken