Tippers tippen tippers #2

op 10 januari 2019 door

Bij de Scifi & Fantasy club houden we van challenges en van spelletjes. Nu leek het ons leuk om dat samen te voegen en het nuttige te combineren met het aangename. De Hebban Reading Challenge is dit jaar namelijk verdeeld in twaalf thema's. In januari is dat thema: Januari #1: Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper.

Nu zijn enkele van ons bij de SFF club al boekentipper en dus voelt dat een beetje als kerstman jezelf een eigen kado geven. Nee, dat moet uitdagender dachten wij. Het is sowieso al lastig iemand een tip te geven die zelf al heel veel tips bezit. Wij gaan daarom elkaar een boekentip geven gedurende deze maand. We hebben officieel lootjes getrokken wie wie krijgt en voor de rest is het hetzelfde als de Hebban Boekentipper. Je geeft drie boeken en een motivatie op en en de tip komt virtueel op je matje terecht. Vandaag: Demi tipt Vanessa!

Vanessa

9b339bd566c1e772ec20f4a096dcb6d5.pngMijn drie boeken:

  • Allerzielen - Deborah Harkness
  • Bloed op het zand - Bradley P. Beaulieu
  • In de naam van de wind - Patrick Rothfuss

Ik zoek een dikke pil om bij weg te dromen.

Demi

7e8e6fdc126b82f890f74afcd0117d41.jpgMijn grote tip voor jou is niet een boek, maar een auteur: Brandon Sanderson. Hij heeft heel veel toffe (en vooral ook dikke!) fantasy series geschreven, maar ook standalones. De werelden die hij beschrijft zijn goed uitgewerkt met veel actie, magie en sterke personages. Op zijn site kan je zien welk boek of serie het beste bij jou past om mee te beginnen!

Een tweede tip voor jou is De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel van Michael Scott. Dit ontzettend dikke boek bevat de eerste drie boeken van deze reeks, dus je kan lekker verder lezen. De andere drie delen van de serie zitten ook verpakt in één dik boek.
Het verhaal gaat over de vijftienjarige tweeling Sophie en Josh Newman. Josh verdient wat bij in de boekhandel van Nick Fleming, die eigenlijk de beroemde alchemist Nicolas Flamel is. Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven na verscheidene eeuwen nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus; het machtigste boek met oude magie dat er bestaat. Een groep Onsterfelijken is van plan de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen. Als de millennia oude voorspelling juist is, zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hen kunnen tegenhouden – als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken…
Lekker spannend dus, geschreven in een toegankelijke stijl en met toffe personages!

Als laatste tip ik je De Nieuweling van Taran Matharu. Dit is niet een dik boek, maar net als Vogelvrij is dit het begin van een toffe reeks met een jongen in de hoofdrol.
Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Wie weet gaan jullie nu ook tippen en zien we jullie aan de andere kant terug! Durven jullie ook de uitdaging aan?



Reacties op: Tippers tippen tippers #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Michael Scott

Michael Scott

Michael Scott (1959) is een Ierse auteur en tevens een ervaren scenarioschr...

Taran Matharu

Taran Matharu

Taran Matharu is een New York Times-bestsellerauteur. Hij werd geboren in 1990 i...

Gesponsorde boeken