Uncovered #3

op 04 maart 2018 door

Na twee Undercovers en vier Coverups is het de hoogste tijd voor een terugblik. In deze Uncovered maken jullie kennis met de boeken die we gebruikt hebben. Welke flaptekst sprak jullie het meeste aan? Welke Kaft trok de meeste aandacht? Je kunt dit lezen in deze derde editie van Uncovered.

Coverup

Cover Up 4
Dat de vierde cover up een kinderboeken editie was, was al opgevallen. Dit artikel viel dan ook middenin de kinderboekenweek. Het vierde boek, Fabelhaven van Brandon Mull sprak met zijn magische cover de meeste lezers aan. Hex en co gechreven door de Nederlandse Esther van Lieshout, onze nummer drie was juist het minst favoriet. Boek een, Het geheim van het nachtegaalbos van Lucy Strange werd als meisjes boek gezien. Dit ontroerende verhaal stond al eens bij een leesclub centraal. Het tweede boek De slag op de Heckingse Heide werd door sommigen al herkent als een van de vele boeken van John Flanagan.

Cover up 5
Deze vijfde Coverup viel middenin "de Nederland leest Robotica" week. Een mooi thema om eens dieper in te duiken. Alle covers hadden dus iets met Robotica te maken. Voor alle vier de covers waren voor en tegenstanders. De eerste cover was een editie van ik robot (prisma editie), van Isaac Asimov Robopocolyps van Daniel H Wilson was de tweede cover. De derde cover was  de stad van de gouden schaduw, van Tad Williams en  Cinder van Marissa Meyer was de laatste.

Cover up 6
Na een kinder en een robot editie bedachten we nog een speciale winter Cover up met een twist. Een waar we, als club, best om hebben moeten grinniken. Cover een was Kind van sneeuw, cover twee The snowchild, cover drie La bambina di neve en de vierde Das Schneemädchen. De meertaligen onder ons hebben de twist vast al ontdekt, want alle vier de cover's zijn edities van Kind van sneeuw van Eowyn Ivey. De Nederlandse editie gaf, volgens de lezers, een thrillervibe af. De Engelse en Duitse versie waren meer sprookjesachtig, waarbij de Duitse meer werd uitgekozen. De Italiaanse was het minst favoriet.  

Cover up 7
De zevende Cover up was er weer een met een thema, deze keer waren draken het gemeenschappelijke onderwerp. De eerste cover was James A Owen, Here there be dragons. Een Engels boek met een prachtige cover, maar werd door de lezers het minst gekozen. De tweede cover Zij die hoort van Patty van Delft was het meest favoriet. Het oog met zijn weerspiegeling maakte het intrigerend. De derde cover was de klassieker Aardzee van Ursula leGuin. De vierde cover was Robin Hobbs, Drakenhoeder een van mijn favorieten, deze cover werd meer gezien als een Jurrasic Park boek.


Undercover

Undercover 6

Deze undercover had flapteksten die sommigen al herkenden, omdat ze de boeken al in huis hadden of op hun te lezen lijst.
De eerste flaptekst was van het boek Tussen de sterren van Katie Khan, velen vonden het verhaal ook een romantische inslag hebben. Het is dan ook een verhaal dat naast Science Fiction ook in de categorie Roman thuishoort, een Melange.
Het meisje met de glazen voeten van Ali Shaw was het tweede verhaal, deze werd door jullie het meeste gekozen. Het meisje dat veranderde in glas was erg intrigerend. De laatste tekst was Evermore van Alyson Noel deze deed wat cliche aan.

Undercover 7

Boek een, De terugkeer van Merlijn  was het meest favoriet, althans op basis van de achterflap. De naam van de schrijver, Deepak Chopra, was verrassend. Het tweede boek was De Vreemde Vondeling van Cecilia Dart Thornton, hierbij gaf de tekst wat meer details prijs, wat het makkelijker maakte om deze flaptekst uit te kiezen. Het laatste boek is Druss de Legende van David Gemmel.

Door welk boek ben jij verrast?Reacties op: Uncovered #3

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken