Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Uncovered #4

op 03 juni 2018 door

Na twee Undercovers en twee Cover-ups is het de hoogste tijd voor een terugblik. In deze Uncovered maken jullie kennis met de boeken die we gebruikt hebben. Welke flaptekst sprak jullie het meeste aan? Welke kaft trok de meeste aandacht? Je leest het in deze vierde editie van Uncovered.

Cover-up 8

Een aantal lezers gaf aan dat alle vier de covers niet aanspraken. Een lezer herkende de cover van het eerste boek en had Morgenster van Pierce Brown op de inhoud gekozen, maar niet op zijn cover. De meesten kozen voor nummer vier, Met Bloed op het Zand van Bradley. P Beaulieu, het onlangs verschenen vervolg op De twaalf koningen van Sharakhai. Boek nummer drie, Magnus van Arjen Lubach, was voor twee lezers intrigerend en kwam bekend voor. Een lezer zou voor de tweede cover gaan vanwege zijn prachtige kleuren en de suggestie van iets unieks en spannends. Daarbij is het de vraag of het Engelse verhaalThe Rig van Roger Levy de belofte van de kaft kan waarmaken?


Undercover 8

Voor de achtste undercover gebruikten we drie flapteksten. De eerste was van Slapende Reuzen van Sylvain Neuvel. Deze was de absolute favoriet en verscheidende lezers hadden dit verhaal reeds gelezen. De tweede en derde flaptekst, respectievelijk van De vriend van de koning van Rianne Lampers en De falende God van Mike Jansen, werden gezien als minder uniek en spraken hierdoor de meeste lezers minder aan.

Slapende Reuzen werd besproken in deze Genre Melange.


Cover-up 9

Voor de negende Cover-up gebruikten we wederom vier kaften.
De eerste cover is van De naam van de Wind van Patrick Rothfuss. Een aantal lezers kende dit boek al en heeft het met veel plezier gelezen.  Het wordt als een echte aanrader gezien. De tweede cover is van De geestenkoning van Ian Laverman. De draak op de kaft was erg aantrekkelijk. De derde cover is van het boek De kleuren van het licht van Greet Ilegems. Deze werd ook vaak gekozen. De vierde cover, van Aleva van Michel Stolwijk, sprak het minste aan. 

Wil je meer weten over de boeken van Greet Ilegems? Lees dan dit artikel.
Lees deze Magic Monday als je meer wil weten van de wereld van Patrick Rothfuss.


Undercover 9


Wederom drie flapteksten, ditmaal alle drie van fantasyverhalen, wat het voor onze sciencefictionlezers een lastige keuze maakte. De lezers die graag fantasy lezen hadden in deze aflevering meer te kiezen, maar of het daardoor makkelijker werd? Het eerste boek was De twaalf koningen van Sharakhai. Door een aantal lezers werd hij al herkend en hij werd gezien als een favoriet. De tweede flaptekst was van het boek Overgangsritueel van Robin Hobb, het eerste deel van een wat minder bekende trilogie die los staat van de boeken over de wereld van de Ouderlingen. De flaptekst van het derde boek, Wintercode van Pen Stuart, sprak een aantal lezers het minst aan.

Vonden wij De Twaalf Koningen  Hot or Not?
In onze Magic Monday vertellen we meer over het rijk van de ouderlingen van Robin Hobb.
Wil je meer weten over Wintercode? Lees onze duorecensie.


Door welke onthulling ben je verrast? Welk boek heb je op je te lezen-lijst gezet? Laat het ons weten in de reacties.
Binnenkort komen we met de nieuwe artikelreeks Deep Cover, waarin we je weer op een andere manier kennis laten maken met een boek waarvan we de titel en auteur niet noemen.Reacties op: Uncovered #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rechte...

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...

Sylvain Neuvel

Sylvain Neuvel

Sylvain Neuvel ging op zijn 15e van school. Hij verkocht ijs in Californië,...

Rianne Lampers

Rianne Lampers

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer en sinds 2011 ook uitgever. Het lie...