Undercover #7

op 22 februari 2018 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is..


Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn) en het een zonnige donderdag is, laten we je kennis maken met drie leuke potentiëlen. Zou je één van deze drie boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie scifi/fantasy aan jullie voor:


8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpgIn een regenachtig Engels industriestadje wordt de jonge politieagent Arthur McCallum ingezet op een bevreemdende moordzaak. Hij is nog maar amper aan zijn onderzoek begonnen, wanneer onvergetelijke figuren als Merlijn, Melchior, Lancelot en Guinevere ten tonele verschijnen. Al spoedig keren de wonderbaarlijke legendes en magische gebeurtenissen uit een ver verleden terug.
Nu de wereld ten onder dreigt te gaan aan de duivelse plannen van Mordred moet deze kwaadaardige zoon van Koning Arthur eens en voor altijd verslagen worden. Wanneer de magische krachten elkaar weer treffen, wordt een eeuwenoude cirkel gesloten...

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpgDe Stormridders zetten hun prachtige gevleugelde hengsten neer op de verheven tinnen van de Isse Toren. Ver daaronder, in de diepe krochten van de burchtstad, wonen de bedienden, die elkaar gruwelijke verhalen vertellen over de onbekende wereld daarbuiten. Juist de minste van de minsten, een gehavende, verachte vondeling zonder stem, waagt het de Isse Toren te beklauteren en aan boord van een Windschip te glippen.
Imrhien gaat op reis naar Caermelor, op zoek naar een wijze vrouw die het talent heeft de vondeling een ander leven te geven. Onderweg moet Imrhien een woestenij van eindeloos gevaar overleven. Terwijl de avonturen almaar levensbedreigender worden, komt iets verschrikkelijks aan het licht.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpgDe jonge Druss woont in een kleine dorpje, samen met zijn vader en zijn jonge vrouw, de mooie Rowena. Op een dag wordt het dorp overvallen door slavenhalers, die alle jonge vrouwen meevoeren en de mannen oudere vrouwen en ouden bruut afslachten. Op dat moment is Druss in het bos om hout te hakken. Bij terugkeer zweert hij wraak.

Ben je iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...
Begin maart volgt de derde Uncovered met daarin de ontknoping van deze en voorgaande edities van Undercover en Coverup's.Reacties op: Undercover #7

Meer informatie